Op aanvraag
Terug naar overzicht

Op aanvraag, Op aanvraag

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
CODE: ERME 21.042 E
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
Locatie: Te midden van grote kantoren, woningen, winkels en warenhuizen, ligt dit restaurant aan een doorgaande weg in Rotterdam. In deze deelgemeente van Rotterdam wonen relatief veel mensen met een hoger inkomen, die het restaurant goed weten te vinden. In het gebied zijn momenteel volop bouwontwikkelingen: herontwikkeling van kantoren naar appartementen en nieuwebouw van twee torenflats met appartementen met volop potentiele bezoekers aan dit bedrijf.

Reden verkoop: Verkoper heeft meerdere horecabedrijven in de regio Rotterdam en wil dit restaurant na vele jaren zelf te hebben geëxploiteerd, overdragen aan een ervaren horeca ondernemer. Verkoper is bereid de nieuwe exploitant in te werken en te introduceren bij zijn gasten.

Het bedrijf: De verkoper is het bedrijf ruim 15 jaar geleden gestart en heeft het opgebouwd tot een bekend restaurant in Rotterdam en omgeving. De gasten van dit restaurant zijn zeer divers. In de ochtend winkelend publiek voor een heerlijke koffie met gebak, lunch voor kantoormedewerkers en ’s avonds het diner. De vrijdag middag borrel is altijd een gezellige afsluiting van werkweek. Vanuit een aparte productie keuken (in de direct omgeving) verzorgt het bedrijf catering voor bedrijven, instellingen en evenementen. Voor de deur van het restaurant is een terras met zo’n 80 zitplaatsen, met de hele dag zon! Het restaurant is strak, modern maar zeer sfeervol en duurzaam ingericht. In de huidige opstelling heeft het restaurant binnen ook 80 zitplaatsen. Het restaurant heeft ca 12 meter gevel met ramen. De keuken is zeer ruim van opzet en voorzien van alle benodigde apparatuur. Naast de keuken bevindt zich nog een groot magazijn met apart leveranciersingang. De ondernemer maakt voor zijn afvalverwerking gebruik van een gezamenlijke perscontainer en heeft een eigen vetput. Het bedrijf is in het huidige concept 7 dagen per week open voor koffie, lunch en diner. De focus ligt echter op dag exploitatie. Daarmee wordt een hoge omzet gerealiseerd met een goed rendement. Er is zeker nog ruimte om het diner verder uit te bouwen en daarmee eenvoudig extra omzet te genereren. De inventaris is zeer uitgebreid, duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Het bedrijf is werkelijk sleutelkaar. U hoeft geen extra investeringen meer te doen. Vanaf de eerste dag is omzet gegarandeerd. Vanzelfsprekend kunt u hier elk gewenst restaurant concept invullen.

Ontwikkelingen: Het restaurant is eventueel uit te breiden met extra casco bedrijfsruimte tot ca 600m2. Deze ruimte kan naar eigen idee ingevuld worden en gecombineerd worden met het huidige restaurant. Dat betekent dat ook bijvoorbeeld een BBQ concept / All You Can Eat concepten hier zeer goed mogelijk zijn. Deze uitbreiding is niet in de huidige huurkosten en vraagprijs voor het bedrijf opgenomen.

Installaties/inventaris: o.a. afzuigsysteem, WIFI, koel- en vrieskasten, vetafscheider, beamer met beeldscherm, een uitgebreide inventarislijst is beschikbaar.

Parkeren: Direct naast het bedrijf bevindt zich een parkeergarage met 2 verdiepingen. Hier geldt een speciaal tarief van € 0,50 per half uur voor het parkeren. In de directe omgeving zijn meerdere parkeergarages.

Verplichtingen: Alle vergunningen zijn aanwezig. Nieuwe exploitant dient deze op zijn naam te stellen en de nieuwe exploitatie dient in het bestemmingsplan te passen. Nieuwe exploitant wordt in de plaats gesteld van huidige huurder in de ROZ huurovereenkomst. Overname van ervaren (keuken) medewerkers kan in overleg. Volledige inventaris is eigendom van eigenaar. Er zijn geen leaseovereenkomsten of verplichtingen aan leveranciers.

Openingstijden: Maandag tot en met zondag vanaf 11.00 uur.
Het bedrijf kan en mag 7 dagen per week open van 07.00 uur tot 01.00/02.00 uur.

Financiële informatie:
Huurprijs bedrijfsruimte: € 4500,- exclusief BTW per maand (exclusief eventuele extra casco bedrijfsruimte)
Omzetindicatie: ca € 550.000,- per jaar. Aantoonbaar, met een goed rendement / cashflow
Vraagprijs goodwill, inrichting, inventaris en handelsnaam: op aanvraag (er wordt geen BTW in rekening gebracht)
Verkoop van het bedrijf kan desgewenst inclusief of exclusief de aparte bezorgafdeling.
Bij een goede ondernemer is financiering van een deel van de koopsom bespreekbaar.

Offerte Nadrukkelijk wordt vermeld dat bovenstaande objectinformatie niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Indien u een aanbieding of offerte wenst kan ons kantoor deze, in overleg met en na goedkeuring door opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen. Deze objectinformatie geldt als uitnodiging om in onderhandeling te treden. Een transactie kan pas dan tot stand komen nadat eigenaar schriftelijk hiervoor haar goedkeuring heeft verleend.

Aansprakelijkheid Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Door ons wordt geen aansprakelijkheid aanvaard behoudens voor zover de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheids-verzekering in voorkomend geval aanspraak op een uitkering geeft.

Is uw belangstelling gewekt? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Klaassen Horecamakelaardij B.V., bedrijfsadviseur Erik Meijer telefoon 06 236 263 07, email: e.meijer@klaassenbv.nl
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?