Grote Houtstraat 148
Terug naar overzicht

Grote Houtstraat 148, Haarlem

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Nieuw!

Omschrijving

Deel deze pagina
IN PRIJS VERLAAGD! Royal Donuts op een toplocatie in Haarlem ter overname aangeboden. Recentelijk helemaal verbouwd en opgeleverd door de franchise, dus de staat van onderhoud is uitstekend. Het object is dan ook instapklaar voor de eerste franchisenemer om in Haarlem voort te bouwen op deze internationaal bewezen succesvolle formule.

Ligging:
Royal Donuts is een waar Donut-paradijs in hartje centrum Haarlem, aan de hoofd winkelstraat, in de altijd gezellige binnenstad van Haarlem. Het betreft een tussengelegen (horeca)bedrijfspand op een A1 locatie. Het object ligt aan de Grote Houtstraat. De straat loopt vanuit het Houtplein naar de Grote Markt. Royal Donut bevindt zich aan de zuidelijke gedeelte van de Grote Hout, waar de straat samenkomt met de Gierstraat.

In dit gedeelte van de Grote Hout mag er gefietst worden, naast het winkelende publiek, en is het dan ook één van de drukte stukken in de Grote Houtstraat, met een bereikbaarheidsscore van 99 (0-100). Door de grote variëteit aan goedlopende winkels in de nabijheid van de winkel trekt het veel publiek. En daarom is het ook voor de vele bezoekers van Haarlem, veelal ook toeristen, een perfecte plek om tussendoor even een heerlijke zoete versnapering te halen.

Profilering:
Royal Donuts is een trendy winkel met maar liefst 91 verschillende donuts. Vanwege de opvallende zoete roze kleur van het interieur loopt het water al in de mond bij het passeren van de object. Het is dan ook een echte eye-catcher. En de verwachting wordt bij binnenkomst gelijk waargemaakt, je kunt het zo gek niet bedenken. De donuts worden elke dag vers gebakken in de winkel in Haarlem en met veel zorg gevuld, bedekt en versierd met de lekkerste ingrediënten.

Royal Donuts is een gevestigde naam in Duitsland en België. Met al meer dan 30 winkels in Duitsland en een stuk of tien in België is Royal Donuts echt een groeiend fenomeen. En het begint nu ook zijn deuren te openen in Nederland.

De winkel in Haarlem is door de franchise geopend in 2020 als eerste vestiging en als voorbeeld winkel voor andere franchisenemers. Inmiddels zijn er meerdere vestigingen (Den Bosch, Heerlen, Maastricht, Arnhem) in Nederland en meerdere (Leiden, Utrecht, Tilburg, Alkmaar, Groningen, Amsterdam) in aantocht.

De donuts zijn af te halen in de winkel aan de Grote Houtstraat, maar je kunt ze ook thuisbezorgd krijgen. Perfect voor feestjes en partijen of heerlijk bij de koffie. De huidige exploitatie is een dagzaak. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 18.30 uur. En zaterdag en zondag opent de winkel een uurtje later.

De voorkeur gaat uit naar een overname door een nieuwe franchisenemer. Vraag de makelaar naar de voorwaarden. Alle handvatten worden geboden, want het bedrijf is instapklaar. Overname van de formule is geen verplichting.

Indeling:
Aan de buitenkant zit een groot ramen waardoor het opvallende interieur er echt uit springt. Aan de linkerzijde zit de entree naar de winkel. Het is een lange ruimte met in het midden een scheidingswand wat de verkoop vloer scheidt van de productieruimte. In het midden staat de toonbank met verse donuts in de vitrine, een kassasysteem en de counter. Aan de linkerzijde zit een deur die leidt naar de keuken.

De keuken is rondom voorzien van RVS werkbanken met o.a. koelingen, RVS wandrekken en open dienblad wagens. Tevens staat er achterin de keuken een grote vriescel, die onlangs nieuw is aangeschaft. De totale bruto vloeroppervlakte (BVO) van de keuken en verkoopruimte is ca. 50 m².

Aan de linkerzijde in de keuken zit ook een deur die leidt naar de gang, waar nog een extra koelkast staat, een toilet zit een trap naar de eerste verdieping en trap naar de souterrain. Op de eerste verdieping zit nog een ruimte van ca. 18 m² (BVO), wat gebruikt kan worden als kantoor of opslagruimte.

De souterrain wordt nu gebruikt als een verlengde van de productie keuken met aan de rechterzijde nog een inbouwkeuken, met spoelbak en koud en warmwater voorziening. Verder staan er in deze ruimte diverse wandrekken opgesteld, die gebruikt worden voor de opslag van verpakkingsmateriaal, keukengerei, en dergelijke. De oppervlakte van deze opslagruimte is ca. 18 m² (BVO).

Capaciteit:
Het totale object heeft een oppervlakte van ca. 96 m² (BVO) en 76 m² (VVO) .

Verplichtingen:
Indien de franchise wordt voorgezet is er een afnameverplichting bij franchisegever.

Er is geen personeelsverplichting. En ook zijn er geen bruikleengoederen / leasecontracten die niet opgezegd kunnen worden.

Bijzonderheden:
- A1 locatie in de binnenstad van Haarlem
- Goede zichtlocatie
- Trendy formule met veel potentie
- Totaal gerenoveerd / instapklaar
- Huurder heeft de mogelijkheid om de huurovereenkomst tussentijds te beëindigen
- Corona clausule in de huurovereenkomst

De vraagprijs van de bedrijfsexploitatie bedraagt:
€ 35.000,-

De huurprijs bedraagt:
€ 22.000,- per jaar, excl. BTW

In overleg te aanvaarden.

Download de brochure bovenaan de pagina.

Voor meer info: Jamie Kleijne, 06-45210158 of j.kleijne@klaassenbv.nl
Klaassen Horecamakelaardij B.V.
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?