Hoevelakenseweg 103
Terug naar overzicht

Hoevelakenseweg 103, Terschuur

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Verkocht

Omschrijving

Deel deze pagina
Te koop woon- /bedrijfsruimte (voormalig horecapand, met brede bestemming) aan de Hoevelakenseweg 103 te Terschuur.

Op deze ruime, goed bereikbare plek, centraal gelegen in het dorp Terschuur kunt u werken en (gezins)leven optimaal combineren. Deze woon- en bedrijfs(horeca)ruimte is uitermate geschikt voor een ondernemer met een nieuw plan welke op deze locatie een goede combinatie van wonen en horeca weet te realiseren. Het pand is voorheen in gebruik geweest als horecaruimte met bedrijfswoning. In 2020 is het dak vernieuwd en geheel voorzien van hoogwaardige isolatie. Tevens is een groot deel van het buitenschilderwerk onder handen genomen. Aan de binnenzijde dient het nodige aangepast en gerenoveerd te worden. Een unieke kans om de horecaruimte en bedrijfswoning goed onderhanden te nemen en naar eigen wens en idee opnieuw in te richten.

Aan de voorzijde is goede parkeergelegenheid aanwezig en een ruim terras. De woning heeft aan de achterzijde een zeer ruime tuin met berging en grote veranda. Door de vrije ligging van de achtertuin (woning) en het horecabedrijf aan de voorzijde heeft het pand zeer goede mogelijkheden om de bedrijfsmatige (horeca) met wonen (bedrijfswoning) te combineren.

Alleen door een bezichtiging krijgt u een goed beeld van dit bijzondere horecaobject met bedrijfswoning.

De bedrijfsruimte (horecaruimte):
Tot halverwege 2019 was op deze locatie het café en snackbar Hans z’n Grietje gevestigd. De horecaruimte in deze woon/werkcombinatie heeft een centrale plek aan de weg gekregen en was zeker een eyecatcher met haar opvallende terras. Daarachter zijn ruimtes die in het verleden in gebruik waren als keuken, bijkeuken, bar, etc.. Dit bedrijfsgedeelte heeft haar eigen sanitaire voorzieningen en ingang(en). Er is een kleine kelder aanwezig in de horecaruimte.

De woning (bedrijfswoning):
Deze heeft aan de rechterzijde een eigen entree, de woonkamer met grote pui bevindt zich aan de achterzijde, keuken en toilet. Op de verdieping zijn één badkamer en maar liefst vier slaapkamers aanwezig. (een 5de werk/slaapkamer is mogelijk indien één zolder hiervoor wordt aangepast) en twee zolders heeft de woning heel veel te bieden. Het woongedeelte kan op een andere wijze worden ingedeeld en dient te worden gemoderniseerd.

Buiten (terras en tuin):
Deze unieke, royale plek in dit gezellige, landelijke dorp is goed te bereiken voor uw relaties, gasten en/of medewerkers en parkeren is mogelijk op uw terrein parkeren of in de omgeving. De royale achtertuin (zonnig, door de Zuid ligging) beschikt over een zeer royale veranda (ca, 25 m² met bar) en een separate berging.

Vraagprijs:
De vraagprijs bedraagt, as-is: € 419.000,-- k.k. Er is geen exploitatie aanwezig en daarom ook geen overnamesom.

Bouwjaar:
ca. 1960

Afmetingen:
Perceeloppervlak: ca. 630 m² + nader te bepalen stukje uit grondruil met buren van nummer 105 t.b.v. terras/voortuin
Pand: VVO: totaal ca. 230 m² (excl. veranda ca. 25 m² en berging 7 m² in tuin)

Begane grond (totaal ca. 175 m²):
- voormalig café / snackbar incl. toiletten ca. 79 m²
- bedrijfskeuken ca. 6 m²
- entree ca. 12 m² (voorheen overkapping met toegang tot horecabedrijf en privé achtertuin)
- woonkamer ca. 39 m² (achterzijde aan tuin)
- keuken en bijkeuken ca. 24 m²
- entree woonhuis ca. 7 m² (rechter zijkant)
- berging (via de tuin) ca. 7 m²
- veranda ca. 25 m² (in de achtertuin)

1e verdieping (totaal ca. 55 m²):
- hal/overloop ca. 10 m²
- 4 slaapkamers, resp. ca. 8, 7, 7 en 11 m²
- badkamer ca. 4 m²
- opslagzolder (goed een 5e slaap/werkkamer van te maken) ca. 8 m² (toegang vanuit bijkeuken)
2e verdieping (ca. 8 m²)
- zolderruimte (boven slaapkamers en badkamer)

Kelder en tuin:
Kelder ca. 4 m² (met beperkte hoogte).
Veranda ca. 25 m²
Berging ca. 7 m²

Er is geen NEN-meet rapport aanwezig. Aangegeven oppervlaktematen zijn globaal opgemeten vanaf bestaande tekeningen. Er zullen geen verrekeningen plaatsvinden wanneer de maten kleiner of groter blijken te zijn.

Parkeren:
In de straat is het gratis parkeren, op de eigen oprit is momenteel plaats voor circa 4 tot 5 auto’s.

Kadaster:
Het object is kadastraal bekend als Gemeente: Voorthuizen, Sectie: A, Nummer 2129, groot 630 m².

Erfdienstbaarheid / erfgrens:
Zowel met de buren links als rechts zijn thans afspraken gemaakt over gebruik van elkaars grond. Dit betreft een overbouw en grondruil (gebruik van elkaars grond).

Bestemming:
Ruimtelijke plannen geeft aan dat het hoofdobject de navolgende bestemming kent: “Enkelbestemming Horeca”, en “bedrijfswoning” In onze brochure is een deel van het bestemmingsplan opgenomen. Zie de website ruimtelijkeplannen.nl voor het complete bestemmingsplan.
Het bestemmingsplan geeft aan dat het gebruikt kan worden als horeca: zijnde een bedrijf, waar bedrijfsmatig dranken en/of etenswaren voor gebruik ter plaatse worden verstrekt en/of waarin bedrijfsmatig logies worden verstrekt, één en ander al dan niet in combinatie met een vermaaksfunctie, met uitzondering van erotisch getinte vermaaksfuncties; restaurants en hotels.
Avondhorecabedrijf is niet toegestaan. Een “Avondhorecabedrijf” is een horecabedrijvigheid, waaronder geen restaurants en hotels zijn begrepen, welke naar aard en openingstijden zich in hoofdzaak richt op het in avond- en nachtelijke uren uitgaande publiek, zoals cafés, bars, discotheken, dancings en/of koffiehuizen of combinaties hiervan dan wel variaties op deze bedrijfsvoering.

Oplevering:
Het object wordt in de huidige staat (as-is) verkocht. Notariële overdracht dient te geschieden via de projectnotaris van verkoper (Beens Notariaat te Amersfoort)

Koopakte:
Het meest recente model (2019) gebruikt door leden van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) voor bedrijfsonroerend goed aangevuld met specifiek van toepassing zijnde voorwaarden,

Waarborg:
10% van de koopsom te voldoen na ondertekening van de koopovereenkomst bij de notaris.

Energielabel:
Het gebouw heeft een energielabel C (14-02-2020). Nadien is het dak vernieuwd en volledig hoogwaardig geïsoleerd.

Verplichtingen:
Het object zal vrij van huur en gebruik geleverd worden.

Wetenswaardigheden:
In de afgelopen jaren hebben er (door de laatste gebruiker) diverse kleine en grote aanpassingen aan het object plaatsgevonden. Niet van elke aanpassing is met zekerheid te zeggen dat deze vergund zijn. Mogelijk dient er legalisering plaats te vinden.

Interesse in dit object?
Neem contact op met ons kantoor of schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in. Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Informatie en gunning:
Voor meer informatie over deze unieke locatie kunt u contact opnemen met Marije Brinkman RM 06-23087677 of Alex Willemse 06-50445472.
Wij voorzien u graag van alle relevante informatie met betrekking tot dit object. Verkoper behoudt het recht van gunning.
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?