Utrecht 240
Terug naar overzicht

Utrecht 240, Utrecht

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
CODE: ERME 20.013 E
Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Deel deze pagina
Locatie
Leidsche Rijn is een nieuwbouwlocatie en wijk in Utrecht. In de jaren negentig is de bouw van deze vinexlocatie gestart. Tot 2025 worden er uiteindelijk 33.000 woningen gebouwd waar dan ca 100.000 mensen wonen. In de Leidsche Rijn wonen in verhouding veel gezinnen met jonge kinderen. Daarnaast werken hier uiteindelijk ca 40.000 mensen.

Het Beren bezorgrestaurant is gevestigd aan de doorgaande weg aan de rand van het winkelcentrum. Volop parkeergelegenheid voor de deur en in de parkeergarage in de nabije omgeving.

De Beren franchise organisatie
De Beren Bezorgrestaurants is ontstaan uit het succes van de toenmalige Beren eetcafés. De eerste vestiging werd in 2001 geopend in Rotterdam. Vandaag de dag zijn de Beren bezorgrestaurants uitgegroeid tot een sterke franchiseformule. Vers, snelheid en service zijn belangrijke aspecten binnen de Beren organisatie. De doelstelling is om tot een landelijke organisatie uit te groeien. Hoewel het aanbod van bezorgrestaurant groot is, heeft deze formule zich al langere tijd bewezen. De franchiseformule van De Beren biedt de ondernemer veel voordelen zoals een centraal inkoopbeleid, uitstekend haalbaar rendement, ondersteuning in sales & marketing en last but not least de hoge consumentenwaardering. De nieuwe franchisenemer doorloopt bij de franchise organisatie in 3 tot 6 maanden een heel traject met verschillende stappen, om tot een langdurige samenwerking te komen.

Het bedrijf
De huidige exploitant heeft het bedrijf In 2018 vanuit casco volledig nieuw ingericht met duurzame apparatuur en inventaris. Alle apparatuur is in eigendom van verkoper, m.u.v. van een aantal lease overeenkomsten. Al vanaf de start wordt er een goede omzet gerealiseerd die nog steeds groeiende is. Het klantenbestand bestaat naast particulieren voor een belangrijk deel ook uit bedrijven. De klanten weten de kwaliteit en service te waarderen, waardoor er een goede mond op mond reclame is ontstaan. Met slechts 35 openingsuren per week wordt hier al een hoge omzet gerealiseerd. Vanwege uitbreiding van de woonwijk(en) en bescherming van het rayon door de franchise organisatie, kan de omzet op deze locatie eenvoudig verhoogd worden. De opstart investeringen voor deze locatie zijn achter de rug en de nieuwe ondernemer kan direct profiteren van de goede omzet en het uitgebreide klantenbestand. Het bedrijf is werkelijk sleutelklaar.

Deze locatie is met name gericht op het bezorgen van maaltijden maar heeft wel een ontvangstruimte met een counter voor afhalen (ca 35 m2). De open productiekeuken is zeer compleet en voorzien van alle apparatuur (50 m2). Daarnaast zijn er nog een magazijn en extra opslagruimte op de etage. Hier is ook de kleedruimte voor het personeel. Het geheel meet ca 125 m2.
In de brochure vindt u een link naar het laatste nieuws van de Nationale Franchisegids: vraag naar maaltijden van de Beren Bezorgrestaurants is verdubbeld!
U kunt daar ook een link vinden naar een filmpje op youtube.

Installaties
Krachtstroom, Afzuiginstallatie, Koel/vriescellen, Glasvezel, Warmte gordijn, Koude en warmte installatie
Een uitgebreide inventarislijst is beschikbaar.

Verplichtingen
Er zijn een aantal leaseovereenkomsten voor o.a. het kassasysteem, bezorgscooters, e-bikes en afspraken met de franchiseorganisatie. Alle benodigde vergunningen zijn aanwezig. Het bedrijf past in het huidige bestemmingsplan. De nieuwe ondernemer dient de vergunningen op eigen naam te stellen en dat zijn exploitatie in het bestemmingsplan past. Er zijn arbeidsovereenkomst met medewerkers die gerespecteerd dienen te worden.

Openingstijden
Maandag tot en met zondag van 16.30 tot 21.30 uur.
Vanuit de vergunning mag het bedrijf 7 dagen per week open met meer openingsuren per dag

Financiële informatie
Huur bedrijfsruimte ca € 1.920,- exclusief BTW per maand, per maand vooraf te voldoen.
Verhuurder verlangt een waarborgsom van 3 maanden huurverplichting
Energiekosten ca € 700,- exclusief BTW per maand
Omzet indicatie ca € 500.000, - per jaar en groeiende
De exploitant ontvangt ieder jaar van de franchiseorganisatie een omzet bonus
Vraagprijs voor de gehele inrichting, goodwill e.d. is € 250.000, -

Huurcontract
De nieuwe exploitant zal in de plaats gesteld worden van verkoper en daarmee de rechten en plichten van huurder overnemen. Eventueel kan in overleg met verhuurder een nieuwe huurovereenkomst aangegaan worden. De huidige ROZ-huurovereenkomst loopt tot 2023 met mogelijkheid tot verlenging.

Offerte
Nadrukkelijk wordt vermeld dat bovenstaande objectinformatie niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Indien u een aanbieding of offerte wenst kan ons kantoor deze, in overleg met en na goedkeuring door opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen. Deze objectinformatie geldt als uitnodiging om in onderhandeling te treden. Een transactie kan pas dan tot stand komen nadat eigenaar schriftelijk hiervoor haar goedkeuring heeft verleend.

Aansprakelijkheid
Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit onzes inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Door ons wordt geen aansprakelijkheid aanvaard behoudens voor zover de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheids-verzekering in voorkomend geval aanspraak op een uitkering geeft.
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?