Van Vollenhovenstraat 15c
Terug naar overzicht

Van Vollenhovenstraat 15c, Rotterdam

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
Het Westelijk Handelsterrein is op zoek naar ondernemingen die gebruik willen maken van een of meerdere van onze unieke pakhuizen als kantoorfunctie;

Het Westelijk Handelsterrein is gelegen in het historische Rotterdamse Scheepvaartkwartier. In het Scheepvaartkwartier zijn meerdere gerenommeerde bedrijven gevestigd. Bovendien treft men verschillende uitstekende restaurants en populaire grand-cafés in de directe nabijheid aan.

De Maatschappij Westelijk Handelsterrein NV werd in 1890 opgericht met als doel “het bouwen en verhuren van gehele pak- en woonhuizen” en is gesitueerd in het statige Scheepvaartkwartier te Rotterdam.
Initiatiefnemer was de directeur van het Blaauwhoedenveem Joannes C.A. Hol, die tot 1910 in het huis aan de straatzijde woonde. Het complex is ontworpen door de Rotterdamse architect T.L. Kanters.

Het dak van de bovenste pakhuizen is bedekt met een grasdak, naar verluidt aangebracht om het uitzicht vanuit de bisschopswoning aan het Koningin Emmaplein niet te bederven. In 2001 pleegde de Rotterdamse projectontwikkelaar Inter Building Group een grootschalige herontwikkeling waarbij het complex werd voorzien van de markante, glazen overkapping. Met de herontwikkeling verkreeg het Westelijk Handelsterrein zijn functie als verblijfsaccommodatie.

De 36 pakhuizen zijn 4,75 meter breed, 3,2 meter hoog en hebben aan de linkerzijde een diepte van 25 meter en aan de rechterzijde van bijna 40 meter. Het pakhuiscomplex heeft een split level en is bereikbaar via een poort in de Van Vollenhovenstraat die toegang geeft tot twee hellingbanen. De afmetingen van de verschillende units zijn te vinden in de brochure.

De huurprijzen zijn als volgt opgebouwd:
De units in de bovenstraat vanaf €175,- per m², per jaar excl. btw, servicekosten en g/w/l.
De units in de benedenstraat vanaf €125,- per m², per jaar excl. btw, servicekosten en g/w/l.
De units in het voorgebouw vanaf €175,- per m², per jaar excl. btw, servicekosten en g/w/l.

Is uw interesse gewekt?
Neemt u dan contact op met Klaassen Horecamakelaardij, bedrijfsadviseur Peter Klaassen, E: p.klaassen@klaassenbv.nl , T: 06 53 148 902.
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?