Weinig horecazaken in verkoop ondanks financiële malaise

Horecaondernemers willen ondanks de financiële malaise niet van hun zaak af. Er staan op dit moment 30 procent minder zaken te koop dan normaal het geval is, schrijft de NOS. Joey Hehamahua is horecamakelaar bij Klaassen Horecamakelaardij en praat hierover met BNR.

 

BNR Nieuwsradio: Als alle maatregelen zijn opgeheven, verwachten we meer aanbod

De kaalslag valt vooralsnog mee, maar Hehamahua verwacht wel dat die uiteindelijk gaat komen. 'We merken dat veel ondernemers nog hopen op een goede zomer. Als alle maatregelen zijn opgeheven, verwachten we meer aanbod.' De reden dat veel zaken op dit moment niet geïnteresseerd zijn in verkopen, is dat er de afgelopen periode weinig tot niets is omgezet. 'De prijzen zijn hierdoor 20 tot 30 procent gedaald, en men verkoopt liever niet voor bodemprijzen', zegt de horecamakelaar.

Steunmaatregelen

Je kunt een zaak op twee manieren overnemen: via een aandelentransactie, of door een activa/passiva-transactie, weet Hehamahua. In het laatste geval neem je eventuele schulden niet over, maar kom je ook niet meer in aanmerking voor steunmaatregelen van de overheid. Bij een aandelentransactie kun je hier wel aanspraak op maken. Na het aflopen van de steunmaatregelen verwacht hij dat er meer zaken te koop zullen komen.

Deel deze pagina

Actuele berichten

Horecamakelaars geven prijs: ‘Nu is hét moment om je Amsterdamse horecazaak te verkopen’

83773_IMG_9724-bewerkt-scaled-2.jpg

Stel je voor: na duizenden geserveerde borden, ontelbaar veel getapte biertjes en massa’s voldane gasten neem je afscheid van je Amsterdamse horecazaak. Dan verdient jouw bedrijf een goede opvolger. Dat snappen de horecamakelaars van Klaassen Horecamakelaardij als geen ander. Het driekoppige Amsterdamse team van Klaassen vertelt wat je als verkoper het beste kunt doen.

Lees meer

Klaassen Horecamakelaardij is een nieuwe samenwerking aangegaan

83762_logo.svg

Recent is Klaassen Horecamakelaardij  een samenwerking aangegaan met Horecaspot. Een platform met landelijk en actueel aanbod van horecabedrijven, -vastgoed, – beleggingen en discrete objecten. Ons aanbod is nu, naast op onze eigen website, ook te vinden op Horecaspot.nl

Over Horecaspot 
Dit initiatief is opgezet om een overzichtelijk platform te creëren waar zoekers kunnen vinden wat ze zoeken. De beginnende horecaondernemer die op zoek is naar een eerste horecabedrijf. Of een ondernemer die juist op zoek is naar uitbreiding van zijn of haar succesconcept. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vastgoed (huur en koop), beleggingen en daarnaast is er ook ruimte voor alle discrete objecten. In deze laatste genoemde categorie, wordt er door middel van beknopte informatie en één foto een kleine sneak peak gegeven van het discrete object. Bij serieuze interesse kan er contact worden opgenomen met de desbetreffende makelaar voor meer informatie. Soms kan het zijn dat er eerst een geheimhoudingsverklaring getekend moet worden.

Eenvoudiger vinden van een ideale horecaplek
Horecaspot wil een plek creëren waar het vinden van de ideale horecaplek eenvoudiger wordt. Overzichtelijk en duidelijk, maar ook voorzien van specifieke en belangrijke gegevens van het horeca object. Bij ieder object worden de specificaties weergeven en de mogelijkheden om contact op te nemen, een brochure of een bezichtiging aan te vragen. De aanvraag gaat rechtstreeks naar de betreffende horecamakelaar, zonder tussenkomst van Horecaspot.nl

 
Lees meer