Horeca in steden boekt aanzienlijk meer omzetgroei

Horecabedrijven in grote en middelgrote steden hebben hun omzet in de periode tussen 2011 en 2015 aanzienlijk harder zien stijgen dan gelegenheden buiten de stad.

e omzettoename van de horeca in de 36 grootste Nederlandse steden was in die jaren twee keer zo groot als daarbuiten, zo blijkt maandag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Tussen 2011 en 2015 zagen horecaondernemers in steden hun omzet alleen in het eerste kwartaal van 2013 dalen. Horeca buiten de stad kende in die periode vier kwartalen met dalende omzetten.

Er is alleen gekeken naar horecabedrijven die lid zijn van KHN, gezamenlijk goed voor bijna 90 procent van de totale omzet in de sector.

Vrouwen en mannen

Uit het onderzoek blijkt verder dat er met een aandeel van 53 procent iets meer vrouwen dan mannen werkzaam zijn in de horeca. Buiten de stad is het aandeel vrouwelijke werknemers nog iets groter, namelijk ruim 56 procent.

In de daghoreca, waaronder bijvoorbeeld koffie- en theehuizen en ijssalons vallen, is het aandeel vrouwen het grootst.

De leeftijdsgroep 16- tot 20-jarigen is het sterkst vertegenwoordigd binnen de horecasector met een aandeel van gemiddeld 28 procent. In snackbars en fastfoodrestaurants valt bijna de helft (47 procent) van de werknemers binnen deze leeftijdsgroep. In hotels vormen twintigers juist de grootste groep.

Joey Hehamahua
Deel deze pagina

Actuele berichten

Klaassen Horecamakelaardij is een nieuwe samenwerking aangegaan

83762_logo.svg

Recent is Klaassen Horecamakelaardij  een samenwerking aangegaan met Horecaspot. Een platform met landelijk en actueel aanbod van horecabedrijven, -vastgoed, – beleggingen en discrete objecten. Ons aanbod is nu, naast op onze eigen website, ook te vinden op Horecaspot.nl

Over Horecaspot 
Dit initiatief is opgezet om een overzichtelijk platform te creëren waar zoekers kunnen vinden wat ze zoeken. De beginnende horecaondernemer die op zoek is naar een eerste horecabedrijf. Of een ondernemer die juist op zoek is naar uitbreiding van zijn of haar succesconcept. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vastgoed (huur en koop), beleggingen en daarnaast is er ook ruimte voor alle discrete objecten. In deze laatste genoemde categorie, wordt er door middel van beknopte informatie en één foto een kleine sneak peak gegeven van het discrete object. Bij serieuze interesse kan er contact worden opgenomen met de desbetreffende makelaar voor meer informatie. Soms kan het zijn dat er eerst een geheimhoudingsverklaring getekend moet worden.

Eenvoudiger vinden van een ideale horecaplek
Horecaspot wil een plek creëren waar het vinden van de ideale horecaplek eenvoudiger wordt. Overzichtelijk en duidelijk, maar ook voorzien van specifieke en belangrijke gegevens van het horeca object. Bij ieder object worden de specificaties weergeven en de mogelijkheden om contact op te nemen, een brochure of een bezichtiging aan te vragen. De aanvraag gaat rechtstreeks naar de betreffende horecamakelaar, zonder tussenkomst van Horecaspot.nl

 
Lees meer