Lubeckplein 18
Terug naar overzicht

Lubeckplein 18, Zwolle

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
Ter overname: Cafetaria Snackbar bij NS-Station Zwolle
Wanneer u het Centraal Station Zwolle uitloopt, loopt u direct tegen deze grote cafetaria aan. De cafetaria heeft aan zowel kant van het NS-station als aan het Lubeckplein ingangen en heerlijke terrassen. Ook is er een speciale ingang voor de automatiek (trekwand). De zaak is altijd zeer goed onderhouden en ziet er in nieuwstaat uit. De Nederlandse eigenaar wil na 20 jaar rustiger aan doen en hoopt een opvolger te vinden welke met evenveel plezier de zaak voortzet. Zowel koop, pacht als huurkoop zijn bespreekbaar. De cafetaria heeft als verzorgingsgebied de wijk Hanzeland, door het grootstedelijk karakter “het Manhattan van Zwolle”. Momenteel is het een franchise Any-Tyme vestiging maar deze franchise is geen verplichting om over te nemen.

Hoofdgebouw en Lubeckplein
Precies tegenover de in-uitgang van het Centraal Station staat het grote complex waarin op de begane grond verschillende horeca en een supermarkt zijn gevestigd. Op de verdiepingen zijn kantoren gehuisvest. Het Lubeckplein is ook een gezellig uitgaansplein waar voornamelijk door de weeks veel te beleven is. Dit mede door de grote omliggende kantoren, het gemeentehuis, en studenten van Hogeschool Windesheim.

Hanzeland
Hanzeland het Manhattan van Zwolle. Hanzeland onderscheidt zich van andere wijken omdat het een woongebied in een groot kantorengebied is, met veel hoogbouw. Naast de vele kantoren is ook het gemeentelijk stadskantoor en het hoofdbureau van politie IJsselland hier gevestigd. Veel mensen, waaronder veel jonge tweeverdieners kiezen voor Hanzeland omdat ze dicht bij de binnenstad, het NS-Station en de Snelweg A28 wonen. Dit maakt het ook gelijk een zeer aantrekkelijke plek voor kantoren. In Hanzeland zijn twee scholen gelegen. Hogeschool Windesheim en het Greijdanus College.

Zwolle
Zwolle is de hoofdstad van de provincie Overijssel. De gemeente telt ruim 130.000 inwoners. Daarnaast geldt Zwolle als de stad voor de omliggende dorpen Wezep, Hattem, Dalfsen, Hasselt vanwege het prachtige aanbod van winkels en horeca. Tevens heeft Zwolle vanwege de historische binnenstad een grote aantrekkingskracht tot toeristen.

Parkeren:
Parkeren kan in de straat en in de direct ondergelegen parkeergarage. Het Stationsplein Zuid biedt tevens mogelijkheden voor kort parkeren (ideaal voor afhalen).

Het restaurant
Het betreft een groot restaurant met een open keuken. De bakwand is als eiland geplaatst waardoor er ook in bijzonder drukke tijden optimaal gewerkt kan worden. Achter de keuken zijn de inloop- koel/vriescel gelegen. Vanwege de grote raampartijen heb je prachtig uitzicht over het Stationsplein en aan de andere kant over het Lubeckplein. Er is een gescheiden Dames- en Herentoilet waardoor het mogelijk was een drank en horecawet vergunning te verkrijgen en alcohol te verkopen (binnen en op de terrassen).

Oppervlak:
Totaal 205 m² waarvan 170 m² verkoopruimte.
Van de afmetingen is geen NEN-meetrapport. Het betreft een visuele inschatting waaraan geen rechten aan te ontlenen zijn.

Zitplaatsen:
Binnen circa 60-70 zitplaatsen. Op het Lubeckplein-terras ca. 50 zitplaatsen en aan de kant van het Stationsplein ca. 16 zitplaatsen. (vanwege de 1,5 meter gedachte is dit momenteel vrijwel gehalveerd).

Openingstijden:
Van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur. Zaterdag en Zondag gesloten.

Leveranciersverplichtingen:
Er zijn geen leveranciersverplichtingen. De Franchiseverplichting met Any-Tyme is reeds opgezegd ivm de voorgenomen verkoop.

Personeel:
Minimale personeelsovername. In nader overleg willen zij misschien blijven.

Huurprijs:
Op de huurprijs bedraagt € 3.346,60,-- per maand excl. BTW.
Voorschot servicekosten bedraagt € 150,-- per maand excl. BTW.

Huurovereenkomst:
Het vastgoed wordt gehuurd van A.S.R. de nederlandse verzekeringsmaatschapij. De huurovereenkomst (Winkelruimte) dateert uit 2001 en is voor termijnen van telkens 5 jaar gesloten met een opzegtermijn van 12 maanden.

Omzet:
Circa € 300.000,-- (2019 was € 280.000)
Vorig jaar is de ontwikkeling van het Stationsplein Zuid afgerond waardoor de omzet nu echt kan doorstoten.
Ook wordt er nog niet aan bezorging gedaan en is de zaak in de zomervakantie en kerstvakantie telkens twee weken gesloten. Op zaterdag en zondag is de zaak gesloten.
Vanwege het populaire thuiswerken gaan er geluiden dat de bedrijfcateraars in de kantoorpanden flink gaan afbouwen. Dit kan beteken dat de mensen welke in de kantoorpanden meer aangewezen worden op de horeca op het Lubeckplein. Allemaal potentie om de omzet flink te verhogen, een mooie kans op deze prachtige zaak snel over te nemen!

Vraagprijs: € 125.000,-- (bij overdracht van de onderneming is de koopsom vrijgesteld van BTW)

Informatie:
Voor meer informatie of een bezichtiging kunt u contact opnemen met Alex Willemse via 06-50445472 of a.willemse@klaassenbv.nl
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?