Merk 18
Terug naar overzicht

Merk 18, Workum

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
Te koop Museum met restaurant te Workum

’t Pottenbakkershus is een combinatie van museum en een geweldig mooi restaurant!
Het pand waarin het restaurant gevestigd is wordt nu te koop aangeboden!

Aan de voorkant van de (oude) pottenbakkerij is het restaurant gevestigd en biedt ruimte voor ca. 60 gasten. De uitgifte bar is compleet ingericht en voldoet aan de eisen van deze tijd. Een glazenvloer met zicht op een historische kelder voor de uitgifte bar maakt het geheel mooi af.
Het terras aan de voorkant biedt ruimte voor ca. 30 gasten.

In de (oude) pottenbakkerij aan de achterkant van het diepe pand is een prachtige ruimte vrijgekomen en geschikt gemaakt voor groepen tot ongeveer 55 personen. Wij kunnen er lunch en diner serveren en noemen het “In de Pottenbakkerij”. Tevens is hier een achterterras met vrij uitzicht over de landerijen en op de dijk van het IJsselmeer.
Overigens een gedeelte van deze ruimte kan zo weer omgebouwd worden naar een heuse pottenbakkerij. Een werkende ambachtelijk pottenbakkerij waar wellicht de gast zelf de pottenbakker is en dat in combinatie met een hapje en drankje. Het is maar een idee!
Deze ruimte is uitermate geschikt voor grotere groepen, en is toegankelijk met een rolstoelvriendelijke ingang aan de zijkant van het pand.

De keuken is modern, compleet en is precies in het midden van het pand gesitueerd.

De lange gang van het restaurant en de bovenzaal is nu ingericht als museum en u kunt hier veel vinden over de historie van het Workumer aardewerk. In het begin van de 19e eeuw waren er vele pottenbakkersfabriekjes in Workum, waaronder dit pand. Nu zijn er nog twee pottenbakkers in Workum. Zij exposeren hun werk in de vitrines. Ook andere kunstenaars hebben hun werk tentoongesteld in ons restaurant.

Bovendien is Workum een ideale plek voor unieke dagjes uit.
Midden in het centrum van deze Friese Elfstedenstad Workum waar het barst van de historie, cultuur, leuke winkeltjes, vele galeries en kunstenaars en tegenover het Jopie Huisman museum ligt dit bijzondere Restaurant/museum met een voormalige Pottenbakkerij.
Deze ruimte is voor meerdere doeleinden geschikt.

Voor deze unieke onderneming zijn we nu op zoek naar een gedegen opvolging. Ingrediënten voor een succesvolle onderneming zijn aanwezig, nu nog een gedegen ondernemer(stel).

Het onroerend goed wordt nu te koop aangeboden tezamen met de exploitatie. (inventaris, goodwill en handelsnaam)

Wij zoeken de juiste ondernemer(s), om dit bedrijf over te nemen.
Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd voor een bezichtiging!

Brochure aanvraag : j.elslo@klaassenbv.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Klaassen Horecamakelaardij B.V. ,
dhr, Jan H. Elslo. Telefoonnummer: 06 - 129 39 189 of mail naar: j.elslo@klaassenbv.nl
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?