Oelemarkt 7
Terug naar overzicht

Oelemarkt 7, Weert

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
Te huur: Horecapand met kleine overname aan de Oelemarkt 7 te Weert

Het pand heeft authentieke uitstraling en industrieele inrichting.
De horeca geschiedenis omvat o.a. café Kruuënke, Ritchie’s Pub en als laatste uitbater "Pand 7", een gezellige en knusse kroeg met feel good muziek uit de jaren 70, 80 en 90.

Historie

Het pand kent een rijkelijk geschiedenis en is gebouwd in de 18de eeuw.
Oorspronkelijk maakte het huis deel uit van het pand "Teunissen". In het riante pand was in de 19e eeuw brouwerij ‘Het Lammeken’ gehuisvest.
In een later stadium moet het gedeelte op de hoek zijn afgesplitst en ook aan de voorgevel zijn aangepast. In de jaren twintig dertig was het pand een bakkerij van de uit Helden afkomstige J.L. Segers. De bakkerij bleef tot 1970.

1920: Burgemeester en wethouder verlenen op 13 juli aan H. Teunissen - Scholl vergunning voor het verbouwen van zijn woonhuis tot meubelmakerswerkplaats, winkel en woning.

1934: Voor de bouw van een stofvrije politoerkamer, krijgt eigenaar H. Teunissen - Scholl van het college op 2 maart een vergunning.

1967: Het pand wordt op 19 juli op de rijksmonumentenlijst geplaatst.

1979: Door het college van burgemeester en wethouders wordt op 8 oktober aan eigenaar J. W.N. Meulen vergunning verleend het winkelpand (bakkerij Jan Schers) te verbouwen tot horecabedrijf met bovenwoning.

Het object maakt onderdeel uit van het beschermd stads- en dorpsgezicht. Monument nummer 38449.

Indeling

VVO Totaal: 90,86 m2
BVO Totaal: 119,53 m2

Begane grond:
Je komt binnen via de entree aan de Oelemarkt. Je staat direct in een grote open ruimte met ramen aan de voorzijde. Achterin het pand bevindt zich het sanitair.

Kelder:
Bereikbaar via een trap aan de zijkant pand. ca. 35m2 goed bruikbaar als opslag of eventueel een mooi locatie voor een horecakeuken.

Het pand is aan de voorzijde 4.1 m breed en ruim 13 m diep. Op dit moment ingericht als café / eetcafé

Huurvoorwaarden

Huurprijs onroerend goed:
Op aanvraag

B.T.W.
Huurder en verhuurder zullen opteren voor belaste huur/verhuur.

Servicekosten
N.o.t.k.

Huurprijsbetaling
Per maand vooruit.

Huurtermijn
In overleg

Huuringangsdatum
In overleg.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst 12 maanden na huuringangsdatum, zal de huurprijs worden aangepast aan de stijging van het Consumenten Prijs Indexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2015=100), zoals dit wordt gepubliceerd door het CBS.

Waarborgsom
Bij ondertekening van de huurovereenkomst stelt huurder in handen van verhuurder een waarborgsom ter grootte van drie maanden huurverplichting. Over de waarborgsom wordt door verhuurder geen rente vergoedt.

Huurovereenkomst
Indien partijen tot overeenstemming komen zullen de hoofd huurvoorwaarden worden vervat in een standaard ROZ huurovereenkomst ex artikel 7:290 BW, versie 2012.

Vraagprijs inventaris:
€25.000,--

Interesse in dit pand? Voor meer info: Pepijn van Lier op 06-40 240 698 of mail naar p.vanlier@klaassenbv.nl
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?