Kerkstraat 1
Terug naar overzicht

Kerkstraat 1, Vollenhove

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
Te koop: Restaurant de Herberg te Vollenhove met een ruime bovenwoning.

Op een van de mooiste locaties in het beschermd stads-dorpsgezicht en eeuwenoude centrum van Vollenhove ligt dit prachtig gelegen restaurant. “Restaurant de Herberg”

Uniek is dat het eeuwenoude registergoed tezamen met de huidige exploitatie nu te koop wordt aangeboden.

Op de begane grond aan de voorkant van het pand bevindt zich het sfeervol ingerichte restaurant. De buitengevel van het restaurant is avonds sfeervol verlicht en is daardoor direct herkenbaar. Het restaurant heeft ca. 65 zitplaatsen, een volledig ingerichte centrale keuken, spoelkeuken, een uitgifte bar met zitruimte en meerdere opslagruimtes.

Alle weekenden en de meeste doordeweeks dagen in vakantieperiodes is het restaurant vrij druk bezocht door de plaatselijke bevolking en de vele toeristen.
Zeven dagen in de week bezorgt het restaurant vele maaltijden aan de plaatselijk bevolking. Hiervoor is een aparte ruimte dan ook voor ingericht.
De drankjes worden geserveerd vanuit de bar achter in het restaurant en de heerlijke gerechten vanuit de compleet ingerichte keuken en is gelegen aan de volledige zijkant van het restaurant. De spoelkeuken bevindt zich daar weer achter.

Het pand heeft een achter ingang met meerdere opslagruimtes. Achter het pand bevindt zich een grote parkeerplaats waar de leveranciers van het restaurant hun bevoorrading aflevert en waar de eigen bestelauto’s staan voor de catering.

Het pand heeft op de 1e en 2e verdieping een ruime bovenwoning, van totaal
ca. 181 m² en het pand dateert oorspronkelijk uit ca. 1627.

De oppervlakte is verdeeld over begane grond (ca. 130 m²) en 1e verdieping bovenwoning (ca. 98 m²) en 2e verdieping (ca 83 m²) .

Het restaurant heeft een oppervlakte van ca. 102 m².
Keuken ca. 18 m².
Spoelkeuken 10 m².

De bovenwoning heeft een eigen ingang via een gezamenlijk portaal van het restaurant en is toegankelijk via een brede trap. De woning is voorzien van grote ruime woonkamer met open keuken, dakterras, 5 slaapkamers, badkamer met toilet. Aparte toiletruimte, wasruimte en opslagruimte.

Het object deed voor 2014 dienst als hotel-restaurant. De hotelkamers waren gelegen op de 1e en 2e verdieping en is in 2015 volledig verbouwd naar een grote ruime bovenwoning met 5 slaapkamers en dakterras.

In de directe omgeving van Restaurant de Herberg bevindt zich het kerkpleintje van Vollenhove met meerdere horecagelegenheden en historische gebouwen uit de 15e eeuw, zoals de Grote of Sint Nicolaaskerk. De kerk ligt weer aan de binnenhaven voor plezierjachten.
Vollenhove is een kleine stad gelegen in het noordwesten van de provincie Overijssel, die sinds 1 januari 2001 deel uitmaakt van de gemeente Steenwijkerland. Vollenhove is na Steenwijk de grootste plaats van deze gemeente. Vollenhove telt 4.295 inwoners (1 januari 2021).

Vollenhove is omringd door de plaatsen Sint Jansklooster, Blokzijl, Giethoorn, Marknesse, Wanneperveen, Belt-schutsloot en Genemuiden. Vollenhove wordt een stad genoemd omdat het in de middeleeuwen stadsrechten had en 668 jaar oud is. Het ligt aan de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden, waarvan het restaurant veel toeristen van ontvangt.

De geschiedenis van Vollenhove:
In de 15e eeuw is de Zuiderzee grotendeels gevormd en ontstonden er grote vismogelijkheden. Dorpen aan de rand van de Zuiderzee gingen leven van de visserij. De monden van het Zwarte Water en de IJssel waren rijk aan zoetwatervis, zoals steuren zalm. Als gevolg hiervan ontwikkelden Vollenhove en Kampen zich tot belangrijke centra van de visserij. De zoutwatervis - vooral de haring - werd de belangrijkste vissoort. In de tweede helft van de 19e eeuw begon de visserij echter grootse vormen te krijgen, bijna iedere inwoner leefde ervan. Toen in 1918 werd besloten om de Afsluitdijk aan te leggen en de Zuiderzee in te polderen, stopten veel vissers met hun werk en zochten een andere baan. De laatste beroepsvisser stopte in 1992, maar de sporen zijn nog steeds waarneembaar. Vollenhove ligt ongeveer 10 meter boven NAP en daarom is een dijkring aangelegd.

Sinds 2006 is het in bezit van de huidige eigenaar. De gepensioneerde leeftijd van de eigenaar komt dichterbij en daarom wordt het nu te koop aangeboden.

Het geheel is goed onderhouden.
.
Het dak is gedeeltelijk plat en gedeeltelijk hellend en bekleed met pannen.
Het platte gedeelte is bekleed met bitumen en is boven de spoelkeuken in het voorjaar van 2021 geheel vervangen. De dakgoten zijn in 2020 vervangen. Het dak is van binnenuit geïsoleerd en de ramen zijn voorzien isolerende beglazing.
Het geheel wordt verwarmd door een Remeha CV ketel uit 2020. Jaarlijks wordt deze onderhouden. De riolering is jongstleden maart vervangen. Het schilderwerk van de kozijnen ed. is goed bijgehouden en staat weer gepland in 2022.

Verplichtingen:
De bovenwoning is thans verhuurd, maar kan in overleg stop gezet worden, dan wel verlengd worden.
Er zijn personele verplichtingen die overgenomen dienen te worden.

Bruikleen: Biertapinstallatie met fustenkoeling.

Bestemmingen:
Horeca categorie 1, 2, 3, 4. (zie daarvoor www.ruimtelijkeplannen.nl)
Op het registergoed zit een kettingbeding op. Er mag geen cafetaria in gevestigd worden.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Vollenhove, Sectie A, Nummers: 1859 & 2175 Groot totaal: 176 m²

E-Label G

De vraagprijs is exclusief voorraden, welke overgenomen moet worden tegen inkoopprijzen bij overdracht.

De winst & verliesrekening, de bestemmingsplan en kadastergegevens zijn op aanvraag beschikbaar.

Vraagprijs voor het geheel is € 650.000,- k.k.

U kunt direct contact opnemen met de betreffende adviseur om een bezichtiging in te plannen of nadere informatie aan te vragen.

De heer J.(Jan) Elslo of de heer A.(Anton) Zwart
T 06-129 39 189
E j.elslo@klaassenbv.nl

Klaassen vastgoedmakelaardij, Wiekenweg 56b, 3815KL Amersfoort.
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?