Pontweg 1D
Terug naar overzicht

Pontweg 1D, Velsen-Noord

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Nieuw!

Omschrijving

Deel deze pagina
Ter overname aangeboden; het gebouw (opstal) en de bedrijfsexploitatie van Frederik Velsen Noord.

Op een geweldige plek naast de opgang van de veerpont van Velsen Noord naar IJmuiden wordt dit totaal gerenoveerde object ter overname aanboden, dus vraagprijs is voor zowel het gebouw (opstal) als de exploitatie. De grond wordt gehuurd van de gemeente voor nog geen 50 euro per maand. Zeer interessant dus voor een volgende ondernemer!

Ligging:
Frietzaak Frederik Velsen-Noord ligt aan de Pontweg in Velsen-Noord, waar de veerpont over het Noordzeekanaal richting Velsen-Zuid en IJmuiden gaat. Vlak naast de wachtrij voor de pont ligt Frederik Velsen-Noord. Aan de overkant van de weg liggen enkele gratis parkeerplaatsen.

Het gebouw betreft dan ook een opstal waarvan de grond gehuurd wordt van de gemeente. De huurprijs is slechts ca. €50,-- per maand, wat het een interessant object maakt voor iedere ondernemer. Aangezien het gebouw eigendom is, zijn de kosten voor huisvesting bijzonder laag en is de exploitatie snel winstgevend.

De Pontweg loopt langs een bedrijventerrein aan de zuidkant van Velsen-Noord is een belangrijke toegangsweg voor het dorp. Ook is het een van de hoofdroutes van en naar Tata Steel, de staalfabriek met het grootste aaneengesloten bedrijventerrein van Nederland met 9500 werknemers. Naast het woon-werk verkeer, is het ook een populaire plek voor dagjesmensen, op de motor of op de fiets. Die komen genieten van een verse friet in de zon op het terras.

Profiel:
Frederik Velsen-Noord is een frietzaak die staat voor vers, ambachtelijk en puur natuur. De friet wordt dagelijks handmatig gesneden en twee keer per dag voorgebakken. Frederik is in 2019 opgericht in IJmuiden en per juli 2020 is deze tweede vestiging geopend in Velsen-Noord. De frietzaak is sindsdien twee keer uitgeroepen tot beste cafetaria in gemeente Velsen en heeft de tweede plek weten te bemachtigen in de verkiezing voor de provincie Noord Holland.

Vanwege gezondheidsredenen heeft de verkoper besloten om de vestiging in Velsen-Noord te verkopen en zich geheel te richten op de vestiging in IJmuiden. Daarom zal de handelsnaam, logo ( concept) niet worden overgenomen.

De frietzaak heeft een luxe uitstraling en beschikt over min. één terras aan de zijkant van de opstal. Omdat de zaak gelegen is naast de pont over het Noordzeekanaal is het de ideale plek voor mensen die staan te wachten om de oversteek naar Velsen-Zuid en IJmuiden te maken. Daarnaast behoort de zakelijke markt ook tot de doelgroep, in verband met het naastgelegen bedrijventerrein.

Indeling:
De frietzaak heeft 3 entrees; aan de voorzijde en aan weerszijden van het object. De voorzijde en linkerkant van het object bestaan uit grote glazen ramen, waardoor er rondom veel lichtinval is. Naast de entree aan de voorzijde bevindt zich een automatiek voor een snelle snack.

Bij binnenkomst aan de voorzijde bevindt zich direct de toonbank en de kassa waar de bestellingen kunnen worden geplaatst. En links en rechts zijn langs de ramen een aantal hoge tafels en stoelen gesitueerd. Achter de toonbank bevindt zich aan weerszijden een werkblad en is het voorzien van het professionele apparatuur, zoals de koelingen, afzuiger, diepvrieskasten, friteuses en een spoelkeuken.

Aan de linkerkant zit de andere entree, die tevens toegang geeft tot het terras met twee banken en een tafel plek. Het terras heeft plek voor ca. 8 personen en kan schaduw bieden door middel van een grote parasol. Achterin dit terras is de toegang tot het toilet. En verder zit er aan de achterkant van de opstal nog een extra opslagruimte.

Openingstijden:
De openingstijden zijn maandag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur. In de wintermaanden is deze vestiging gesloten op maandag en dinsdag.

Verplichtingen:
Het bedrijf is vrij van leveranciers- en afnameverplichtingen. Ook is er geen personeelsverplichting. Verder zijn er zijn geen bruikleengoederen / leasecontracten.

Bijzonderheden/ USP's:
- Lage huur
- Ligging naast veerpont, drukknooppunt
- Recentelijk totaal gerenoveerd, alle bonnen zijn nog aanwezig

Note: Er loopt nog een aanvraag voor een omgevingsvergunning nav de recente verbouwing.

Huurovereenkomst::
De grond wordt gehuurd van de gemeente. Deze overeenkomst zal worden overgenomen middels een huurindeplaatsstellingsovereenkomst (contract overname) of een nieuwe huurovereenkomst (incl recht van opstal).

Huurtermijn:
1 jaar en telkens automatisch verlengd met 1 jaar. Bij een nieuwe huurovereenkomst is 5 + 5 jaar bespreekbaar.

De vraagprijs van de bedrijfsexploitatie en de opstal bedraagt:
€ 125.000,--

De huurprijs van de grond bedraagt:
ca. € 590,-- per jaar

Download de brochure bovenaan de pagina.

Voor meer info: Jamie Kleijne, 06-45210158 of j.kleijne@klaassenbv.nl
Klaassen Horecamakelaardij B.V.
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?