Te huur: horeca ruimte op de 1e verdieping van Utrecht Centraal
Algemeen
In opdracht van de Nederlandse Spoorwegen (NS) mogen wij u deze casco plus horeca ruimte van ca. 992m2 BVO aanbieden met optie tot huur van de naastgelegen ruimte van ca. 150m2 BVO. De horeca ruimte is momenteel in gebruik door HMSHost als fast casual concept (Bistrot Centraal) en biedt gaste Italiaanse slowfood gerechten aan, zo veel mogelijk, van Hollandse bodem.
Locatie
Gevestigd in het station van Utrecht Centraal, boven de perrons (buiten de poortjes) op de 1e verdieping. Dagelijks reizen er circa 273.000 treinreizigers via het station Utrecht Centraal. Hiervan zijn 207.000 in-en uitstappers en ca. 65.000 overstappers met de trein. Dit zijn de reizigerscijfers van 2019 en daarmee van vóór COVID-19.
Nederlandse Spoorwegen (NS)
‘Nederland duurzaam bereikbaar. Voor iedereen’. De reiziger van 2021 is een andere dan die van 2025 of 2040. Sterker, begrippen als 'treinreiziger', 'fietser' of 'automobilist' vervagen. Het is niet meer óf de auto óf het openbaar vervoer, maar én-én: net wat het beste bij je past, op dat moment, naar die bestemming. We stellen andere eisen aan de beschikbaarheid van vervoermiddelen, aan voorzieningen op het station en aan serviceverlening, door een persoon of middels een app. Mensen reizen steeds meer en anders. Flexibiliteit, gemak en comfort staan daarbij voorop. NS Stations is onderdeel van het tot NS Groep N.V. behorende concern. Zij is economisch eigenaar van de stationsgebouwen. Stations vormen cruciale knooppunten voor de dagelijkse reis van miljoenen mensen. NS Stations biedt deze reizigers een comfortabele en snelle mogelijkheid om van het ene op het andere vervoersmiddel over te stappen via een netwerk van goed bereikbare, grote en kleinere stations. Het aantal treinreizigers is tussen 2015 en 2019 gestegen met 14% en de verwachting was destijds dat de aantallen zouden doorgroeien.
Gebruik
NS Stations zoekt een ondernemer die de horecaruimte op de verdieping wil huren en exploiteren en er een vernieuwende verblijfshoreca (restaurant/café) van maakt. De formule trekt met het creatieve concept klanten voor de ochtend-middag en de middag-avond (all-day relevant) en onderscheidt zich van het reeds aanwezige aanbod in het station. Naast horeca mag er ook gedacht worden aan creatieve concept ideeën zoals:
- Horeca concept met theater/ optredens;
- Foodcourt concept;
- Horeca met flexwerken;
- Andere creatievere en vernieuwende ideeën.
In het ontwerp/de inrichting van de verblijfshoreca dient rekening te worden gehouden met het bieden van comfort rondom trein en reis. Denk hierbij aan snelheid in bediening. Vanuit de omgevingsvergunning mag de bezetting 475 personen zijn.
Duurzaamheid
Nederland duurzaam bereikbaar. Voor en door iedereen. Dat is waar de NS voor staat (voor meer informatie omtrent duurzaamheid wordt verwezen naar de brochure hierboven.
Huurovereenkomst
Gecontracteerd wordt op basis van het meest recente NS Stations-Model Huurovereenkomst bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290BW (Grote stations), dat is gebaseerd op het model dat door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 17 september 2012 is vastgesteld. NS Stations wijst u er reeds op dat deze huurovereenkomst uitgebreid is en bepalingen bevat die specifiek zijn opgenomen aangezien het gehuurde in een stationsomgeving ligt.
Adres
Stationshal 2A, (3511CE) Utrecht
Afmetingen
929m2 BVO (optioneel naastgelegen ruimte van circa 150m2 BVO).
Gebruik
Het object mag worden gebruikt conform artikel 7:290 BW als winkelruimte / horecaruimte
Huuringangsdatum
Mei 2023 (in overleg).
Huurprijs
Op basis van een omzet gerelateerde huur in combinatie met een basis minimum huur.
Interesse?
Indien u geïnteresseerd bent in de horeca ruimte op de verdieping van Utrecht Centraal dan verzoeken wij u ons vóór 18 november 2022 een voorstel te doen voor de winkelruimte(s) met het concept dat u voor ogen heeft. Uw voorstel mag u per mail versturen naar Joey Hehamahua ( 0611744732/joey@klaassenbv.nl) of Alex Willemse (0650445472/a.willemse@klaassenbv.nl). De voorwaarden die aan het voorstel worden verbonden staan omschreven in de brochure welke hierboven te downloaden is.
Joey Hehamahua ( 0611744732/joey@klaassenbv.nl) of Alex Willemse (0650445472/a.willemse@klaassenbv.nl).
Klaassen Vastoedmakelaardij biedt diensten aan op het gebied van:
- Aan- en verkoop van horecabedrijven / vastgoed
- Taxaties / waardebepalingen van horecabedrijven / vastgoed
- Advieswerkzaamheden voor horecabedrijven / vastgoed