Hogenoord 1
Terug naar overzicht

Hogenoord 1, Utrecht

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Deel deze pagina
(VERKOCHT) Restaurant en coworking spaces in voormalige Lubro fabriek op Zijdebalen

UTRECHT – De commerciële ruimtes op de begane grond, 1e en 2e verdieping van het voormalig kantoordeel van de Lubro fabriek aan de Vecht zijn verkocht aan de Utrechtse horeca- en vastgoedondernemer Oscar de Goede en de familie Hardeveld. Op woensdag 18 juli tekenden zij met de ontwikkelings- en bouwcombinatie Hurks en Van Wijnen de koopovereenkomst.

Oscar de Goede is onder meer mede-eigenaar van de Metro City Kitchen onderin het nieuwe WTC in Utrecht en tot vorige week mede-eigenaar van zes restaurants in de Drieharingstraat. Samen met de familie Hardeveld zal De Goede een multifunctioneel concept van horeca en kantoren in de voormalige broodfabriek realiseren van circa 1.250 m2.

Lubro-fabriek

De fabriek van de Utrechtse Luxe Brood- en Banketbakkerij (Lubro) aan de Utrechtse Zeedijk werd in 1948 gerealiseerd en in 2004 sloot de broodfabriek haar deuren. Een periode van leegstand volgde tot de ontwikkeling van Zijdebalen begon. De Lubro is een fraai stuk industrieel erfgoed: het voormalige bakstenen kantoorgebouw en de voormalige productiehal met bijzondere betonnen dakspanten geven de oude fabriek nog altijd een markante uitstraling. Om de monumentale fabriek een tweede leven te geven, ontwikkelden Hurks en Van Wijnen een plan om de Lubro te integreren in de het vierde bouwblok van Zijdebalen en te herbestemmen tot een mix van horeca, flex-kantoren en woningen.

De renovatie en verbouwwerkzaamheden van de Lubro starten dit najaar. De opening wordt verwacht in het voorjaar van 2020. Naast een commerciële invulling met horeca en bedrijfsruimten komen er in de voormalige Lubro-bakkerij 6 luxe herenhuizen met een woonoppervlak van circa 275m2. De woningen worden begin 2019 in verkoop gebracht.

Prijsvraag

Voor de invulling van het commercieel programma viel de keuze op De Goede en Hardeveld, nadat zij vorig jaar zomer een meervoudig onderhandse marktselectie wonnen die de ontwikkelingscombinatie in de markt had uitgezet. Daarbij werden ondernemers uit Utrecht en omgeving uitgedaagd om met een spraakmakend concept te komen voor de commerciële ruimte van het Lubro-gebouw. Een invulling die een meerwaarde zou betekenen voor de nieuwe woonwijk Zijdebalen en voor levendigheid moest zorgen aan de nieuwe stadsgracht en de Zeedijk.

Robuust karakter

De Goede en Hardeveld bedachten een multifunctionele en vernieuwende ontmoetingsplek tussen business en buurt. Een concept waar Utrechters en (nieuwe) Zijdebalen-bewoner anderen kunnen ontmoeten voor de koffie, lunch, een borrel of diner, maar ook kunnen werken, vergaderen of kantoor houden. Een omgeving die zich kenmerkt door een open en persoonlijke sfeer waarbij het robuuste karakter van het Lubro-pand behouden blijft. “Denk aan een combinatie van horeca en coworking spaces, waarbij de horeca complementair is aan de bedrijfs- en kantoorruimte op de verdiepingen”, aldus De Goede en Hardeveld. “Ook de tuinmanswoning naast het Lubro-gebouw is onderdeel van de verkoop en van het commercieel concept.”

Creatieve invulling

Rogier Middelburg en Coen Klijsen – ontwikkelingsmanagers namens Hurks en Van Wijnen – zijn verheugd met deze overeenkomst: “Het past in onze doelstelling met Zijdebalen een bijzonder woon- en verblijfsgebied aan de stad Utrecht toe te voegen. Deze creatieve invulling met onder meer een restaurant en een heerlijk terras in de Zijdebalenstraat en aan de Vecht zal de fabriek tot een aantrekkelijke ontmoetingsplek in Zijdebalen maken.”

Marktselectie

Hurks en Van Wijnen werden in deze deal bijgestaan door Klaassen Horecamakelaardij als verkoopadviseur en Core Notariaat voor het juridisch en notarieel advies. Boei gaf advies in de programmatische invulling voor de herbestemming en begeleidde in opdracht de marktselectie. De renovatie en verbouwwerkzaamheden van de Lubro starten dit najaar. De opening wordt verwacht in het voorjaar van 2020.

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?