Op aanvraag
Terug naar overzicht

Op aanvraag, Op aanvraag

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
CODE: ERME 19.030 E
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
Discreet bieden wij u twee restaurants in het centrum van Rotterdam ter overname aan.

Locatie
Beide bedrijven zijn gevestigd in het centrum van Rotterdam. Vanwege discretie verstekken wij hier alleen algemene informatie.

Restaurant 1 is gevestigd om de hoek van de hippe en trendy Meent.

Potentie
Op deze locatie kunt u profiteren van de omgevingsfactoren en heeft u toch geen absurde huurkosten. In de direct omgeving van het restaurant vindt u een gevarieerd aanbod van winkels, galeries, horeca en warenhuizen. De huidige ondernemer exploiteert het bedrijf als Baskisch restaurant. Welk ander concept u ook bedenkt: een koffieconcept, specialiteiten restaurant, lunchroom, wijn/cocktailbar, succes gegarandeerd op deze gewilde locatie. Het concept van de huidige eigenaar kan natuurlijk ook voortgezet worden. In het restaurant is recent voor ruim € 200.000,- (aantoonbaar) geïnvesteerd in inrichting, apparatuur e.d. U hoeft niets meer aan te schaffen.

Het restaurant
Voor de deur een terras van ruim 8 m2. Aan de achterzijde is ruimte voor een extra terras van ca 9 m2 met uitzicht over het water. Het restaurant is verdeeld over 3 verdiepingen, zogn. splitlevel. Begane grond 60m2, entresol 30m2, eerste verdieping nog eens 60m2. Volledig nieuw en up-to-date inrichting. Binnen is ruimte voor zo’n 80 zitplaatsen. De keuken is compleet ingericht met nieuwe apparatuur en voldoet aan alle mogelijke eisen. Grote koelcel en vriescel. Het restaurant is nu uitsluitend voor het diner geopend. Met uitbreiding van de openingsuren voor (zaken) lunch is de omzet eenvoudig te verhogen. Het bedrijf is werkelijk sleutel klaar. Zonder extra investeringen kunt u gelijk van een goede omzet profiteren.

Huidige openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zondag open vanaf 17.00 – 23.00 uur.

Financiële informatie
Huurprijs bedrijfsruimte: ca € 41.000,- exclusief BTW per jaar
Omzetindicatie: € 375.000,- per jaar (alleen open voor het diner)
Vraagprijs huurdersbelang, inventaris, goodwill e.d. € 250.000,-
Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Restaurant 2 is gevestigd in de plint van de Markthal

De Markthal
De Markthal in Rotterdam is gebouwd in 2014 en is met de unieke combinatie met woningen en horeca een wereldprimeur. In de hal bevindt zich de markt met zo’n 100 vers units, circa 15 food shops en diverse restaurants met daaronder een supermarkt en vierlaagse parkeergarage. Wie tussen de marktkramen door loopt en omhoog kijkt, ziet het kunstwerk ‘Horn of plenty’ (Hoorn des overvloeds) van Arno Coenen en Iris Roskam. Door dit grootste kunstwerk van Nederland wordt de Markthal ook wel de Nederlandse versie van de Sixtijnse Kapel genoemd. In de Markthal huist bovendien De Tijdtrap: een gratis toegankelijke archeologie-tentoonstelling met bodemvondsten van de middeleeuwse stad Rotterdam die zijn opgegraven tijdens de bouw. De markthal is zeven dagen per week open tot 20.00 uur ’s-avonds. De markthal trekt jaarlijks zo’n 7 miljoen bezoekers.
Potentie
Op deze unieke plek in de Markthal is succes gegarandeerd: franchise concepten, een koffieconcept, fastfood, specialiteiten restaurant, echt alles is mogelijk op deze locatie. Het concept van de huidige eigenaar kan natuurlijk ook voortgezet worden. Het restaurant heeft een ingang rechtstreeks vanuit de markthal en een directe ingang vanaf de winkelstraat. Twee keer per week wordt naast de Markthal ook de weekmarkt met ruim 200 kramen gehouden.
Verdeeld over twee verdiepingen is er ruimte voor zo’n 120 zitplaatsen. Voor de deur ligt een groot terras, grenzend aan de Hoogstraat. De inrichting en inventaris zijn volledig eigendom, zijn zeer uitgebreid en verkeren in goede staat. Met uitbreiding van de openingsuren is snel extra omzet te genereren.

Huidige openingstijden
Maandag tot en met zondag van 12.00 tot 23.00 uur
Langere openingstijden zijn toegestaan

Financiële informatie
Huurprijs bedrijfsruimte: ca € 75.000,- exclusief BTW per jaar
Voorschot servicekosten: ca € 13.000,- exclusief BTW per jaar
Omzetindicatie: € 700 / 800.000,- per jaar
Vraagprijs huurdersbelang, inventaris, goodwill: € 350.000,-
Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Aanvullende informatie voor beide restaurants

Parkeren
Bij beide restaurants zijn volop parkeergarages in de directe omgeving.

Verplichtingen
Voor beide restaurants geldt dat er geen verplichtingen aan leveranciers of derden zijn. De bedrijven beschikken over een exploitatie vergunning en een drank & horecavergunning. De nieuwe eigenaar dient deze op zijn eigen naam te stellen. Vanuit de vergunning kunnen en mogen de bedrijven zondag tot en met donderdag open van 07.00 tot 01.00 uur. Vrijdag en zaterdag van 07.00 uur tot 02.00 uur. Ervaren (keuken) personeel kan in overleg overgenomen worden.

Reden verkoop
De eigenaren van deze restaurants exploiteren al vele jaren meerdere horecabedrijven in verschillende steden en richten zich meer op andere zakelijke activiteiten.

Financiering
Bij een geschikte kandidaat is de verkoper bereid te participeren in de financiering van de koopsom. Dat kan in de vorm van een extra geldlening of overname middels huurkoop of pacht van het bedrijf. Na persoonlijke kennismaking kunnen deze opties verder besproken worden. U bent natuurlijk niet verplicht om beide restaurant over te nemen. Echter door schaalvergroting kunt u wel een hoger rendement behalen.

Is uw interesse gewekt? Neemt u dan contact op met Klaassen Horecamakelaardij , bedrijfsadviseur Erik Meijer, tel. 06 236 263 07 of e.meijer@klaassenbv.nl

Vanwege discretie verstekken wij aanvullende informatie alleen in een persoonlijk gesprek. Onderstaande sfeerfoto’s zijn niet van dit bedrijf.
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?