Van Vollenhovenstraat 15
Terug naar overzicht

Van Vollenhovenstraat 15, Rotterdam

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
Ben jij dé ondernemer die wij zoeken voor het Westelijk Handelsterrein?

‘Er gaat een frisse wind waaien door het Westelijk Handelsterrein’

De Rotterdamse vastgoedondernemers Kick Smol, Jan Ultee en Jan Lok hebben het authentieke Rotterdamse rijksmonument overgenomen. De ambities van de heren zijn groot; met een goede dosis inspiratie die tot ver over Nederlandse grens is opgedaan, willen de heren het pakhuizencomplex weer tot een groot succes maken. Salko Hofman (één van de creatieve breinen achter DÂK) en Léon Kranenburg (creative director WOAU!) helpen het ambitieuze drietal hierbij: “Het moet een goede combi zijn van de juiste functies en bedrijven die uiteindelijk een hechte community vormen. Ook moet er meer groen in de algemene ruimtes komen en wordt er nagedacht over een prachtig lichtplan. Als inspiratie kijken we naar gelijkwaardige concepten in het buitenland zoals het Meatpacking District in New York, M50 in Shanghai en LX Factory in Lissabon.”

Ben jij: een vooruitstrevende, community-minded en avontuurlijke ondernemer die met ons het Westelijk Handelsterrein (WHT.) op de kaart wil zetten. Lees dan verder!

Het bijzondere warenhuizen complex – een rijksmonument – moet weer de ‘place to be’ van Rotterdam worden. Door een goeie verhouding van elkaar versterkende functies zoals; hotel, (dag-avond-nacht) horeca, flex-offices, life-style, sport en onderscheidende Retail-concepten.

Met een nieuwe identiteit van het WHT en de individuele kracht van toekomstige en bestaande huurders krijgt het WHT weer het imago dat deze plek verdiend!

Ben jij de ondernemer met dat unieke concept die zich aangesproken voelt door deze uitvraag en meer wilt weten over de vergaande plannen voor het bijzonder warenhuizen complex Westelijk Handelsterrein. Stuur ons een bericht met je concept en we maken graag een afspraak om de mogelijkheden te bespreken en beschikbare pakhuizen te bezichtigingen.

Het Westelijk Handelsterrein – Rotterdam Erfgoed

Het Westelijk Handelsterrein is gelegen in het historische Rotterdamse Scheepvaartkwartier. In het Scheepvaartkwartier zijn meerdere gerenommeerde bedrijven gevestigd. Bovendien treft men verschillende uitstekende restaurants en populaire grand-cafés in de directe nabijheid aan.

De Maatschappij Westelijk Handelsterrein NV werd in 1890 opgericht met als doel “het bouwen en verhuren van gehele pak- en woonhuizen” en is gesitueerd in het statige Scheepvaartkwartier te Rotterdam.
Initiatiefnemer was de directeur van het Blaauwhoedenveem Joannes C.A. Hol, die tot 1910 in het huis aan de straatzijde woonde. Het complex is ontworpen door de Rotterdamse architect T.L. Kanters.
De 36 pakhuizen zijn 4,75 meter breed, 3,2 meter hoog en hebben aan de linkerzijde een diepte van 25 meter en aan de rechterzijde van bijna 40 meter. Het pakhuiscomplex heeft een split level en is bereikbaar via een poort in de Van Vollenhovenstraat die toegang geeft tot twee hellingbanen.
Het dak van de bovenste pakhuizen is bedekt met een grasdak, naar verluidt aangebracht om het uitzicht vanuit de bisschopswoning aan het Koningin Emmaplein niet te bederven.
In 2001 pleegde de Rotterdamse projectontwikkelaar Inter Building Group een grootschalige herontwikkeling waarbij het complex werd voorzien van de markante, glazen overkapping. Met de herontwikkeling verkreeg het Westelijk Handelsterrein zijn functie als verblijfsaccommodatie.

Huurprijzen:

Horeca boven straat €250 m2/ p/j
Horeca beneden straat €175 m2/ p/j

Oppervlakten: 100 m2 – 440m2 (combineren pakhuizen mogelijk)

Verkoopvloer oppervlakten: 100m2 – 440m2

Energielabel – niet beschikbaar

Ligging – Scheepsvaartkwartier Rotterdam, statige woon-werk

Voor meer informatie: stuur een e-mail naar Peter Klaassen ; p.klaassen@klaassenbv.nl
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?