Schouwburgplein 11
Terug naar overzicht

Schouwburgplein 11, Rotterdam

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
CODE: ERME 19.014E
Verkocht

Omschrijving

Deel deze pagina
Mexicaans Restaurant centrum Rotterdam, A1 locatie.

Locatie
Restaurant Mexicano ligt op loop afstand van het Centraal Station, in het centrum van Rotterdam aan het Schouwburgplein. De naaste buren zijn culturele instellingen zoals congrescentrum De Doelen, De Schouwburg en Pathé bioscoop. De bekende Lijnbaan, met haar diversiteit aan winkels, begint bij het Schouwburgplein. Rondom het plein vindt u verschillende soorten horecabedrijven die elkaar goed aanvullen.

Reden verkoop
Wegens leeftijd en gezondheid wenst de eigenaar zijn bedrijf na vele jaren te hebben gerund, te verkopen.

Potentie
Deze locatie is echt de parel in Rotterdam. Winkelend publiek, toeristen en bezoekers van de culturele instellingen, weten het gezellig Schouwburgplein goed te vinden. Regelmatig worden hier evenementen georganiseerd. Aan klandizie geen gebrek. Hoewel het bedrijf nu in gebruik is als Mexicaans restaurant is deze locatie uitermate geschikt voor een bijvoorbeeld een tapasbar of cocktail bar. Een modern fastfoodconcept zal hier ook niet misstaan. Met de zeer lage huur voor deze A1 toplocatie kan eenvoudig een goed rendement gerealiseerd worden. De nieuwe ondernemer kan eventueel een samenwerking met Pathé / De Doelen of de Schouwburg om arrangementen aan te bieden.

Het restaurant
Het in Mexicaanse stijl ingerichte restaurant is drie jaar gleden flink verbouwd. Het is opnieuw ingericht en o.a. de volledige elektra is vernieuwd. Totale oppervlakte is ca 95 m2 met zo’n 50 zitplaatsen. Achter de bar is de toegang naar de deels open keuken. De keuken is voorzien van alle benodigde apparatuur. Aan de keuken grenst een groot magazijn met o.a. vries/koel ruimte. Aan de achterzijde is een aparte leveranciers ingang. Ook handig bij bezorgconcepten.
Voor het restaurant ligt een terras met 30 zitplaatsen. Eigenaar heeft toestemming van de gemeente Rotterdam om het terras uit te breiden op het Schouwburg plein zelf. Met verruiming van de openingstijden zal de omzet snel verhoogd kunnen worden. Met de lage huurkosten voor deze locatie is een hoog rendement te realiseren.

Installaties
Krachtstroom, CAI aansluiting, CV, WIFI, Boiler, Airconditioning, Afzuiging, Koel/vrieskasten. Er is geen gasaansluiting.

Openingstijden
recente openingstijden dinsdag t/m zondag 16.00 – 21.00 uur
Vanuit de vergunning kan en mag het bedrijf 7 dagen per week open tot 01.00 / 02.00 uur.

Parkeren
Volop parkeergarages in de directe omgeving, De uitgang van parkeergarage Schouwburgplein is letterlijk voor de deur.

Verplichtingen
Er zijn geen verplichtingen aan leveranciers of automaten exploitanten. Er zijn wel overeenkomsten met medewerkers die in overleg met verkoper gerespecteerd moeten worden. Alle benodigde vergunningen zijn volgens eigenaar aanwezig. Het bedrijf past in het huidige bestemmingsplan. De nieuwe ondernemer dient de vergunningen op zijn naam te stellen en dat zijn exploitatie in het bestemmingsplan past. Gehele inventaris is eigendom van verkoper, m.u.v. van tapinstallatie en koelkasten.

Financiële informatie
Huur van de bedrijfsruimte: op aanvraag.
ROZ huurovereenkomst met horeca clausules. Verlenging met 5 jaren.
Vraagprijs inventaris, handelsnaam, goodwill: vraagprijs op aanvraag
Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Is uw interesse gewekt? Neemt u dan contact op met bedrijfsadviseur Erik Meijer, telefoon 06 236 263 07 of per email e.meijer@klaassenbv.nl
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?