Grotemarkt 188
Terug naar overzicht

Grotemarkt 188, Rotterdam

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
CODE: erme 19022E
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
De Markthal
De Markthal in Rotterdam is gebouwd in 2014 en is met de unieke combinatie van woningen en horeca een wereldprimeur. In de hal bevindt zich de markt met zo’n 100 vers units, circa 15 food shops en diverse restaurants met daaronder een supermarkt en vierlaagse parkeergarage. Wie tussen de marktkramen door loopt en omhoog kijkt, ziet het kunstwerk ‘Horn of plenty’ (Hoorn des Overvloeds) van Arno Coenen en Iris Roskam. Door dit grootste kunstwerk van Nederland wordt de Markthal ook wel de Nederlandse versie van de Sixtijnse Kapel genoemd. In de Markthal huist bovendien De Tijdtrap: een gratis toegankelijke archeologie-tentoonstelling met bodemvondsten van de middeleeuwse stad Rotterdam die zijn opgegraven tijdens de bouw. De markthal is zeven dagen per week open tot 20.00 uur ’s-avonds en trekt jaarlijks zo’n 7 miljoen bezoekers, lokale bewoners en toeristen uit binnen en buitenland.
Naast de markthal wordt twee keer per week ook de weekmarkt met ruim 200 kramen gehouden.

Reden verkoop
De eigenaar van het restaurant exploiteert al vele jaren meerdere horecabedrijven in verschillende steden en richt zich meer en meer op andere zakelijke activiteiten.

Het bedrijf
De locatie is uniek en succes is hier gegarandeerd: (internationale) franchise concepten, een koffieconcept, fastfood, specialiteiten restaurant, echt alles is mogelijk op deze locatie. U profiteert direct van de grote aantallen bezoekers aan de markthal. Het concept van de huidige eigenaar met verse tapas en grillgerechten uit de open keuken, kan natuurlijk ook voortgezet worden. Het restaurant heeft een ingang rechtstreeks vanuit de markthal en een ingang vanaf de Hoogstraat. Hier ligt ook het terras met zo’n 60 zitplaatsen.
Het restaurant meet ca 240 m2. Verdeeld over twee verdiepingen heeft het 120 zitplaatsen. De eerste verdieping heeft een balkon met 16 zitplaatsen die uitkijken over units in de markthal zelf. De open keuken is voorzien van alle benodigde apparatuur. De uitgebreide inventaris en inrichting zijn volledig eigendom en verkeren in goede staat. Het bedrijf is werkelijk sleutelklaar.

Bereikbaarheid
Volop parkeergelegenheid in de parkeergarage onder de markthal en parkeergarages in de nabijheid van het restaurant. Het NS intercitystation Blaak ligt pal voor de deur. Ook bus, tram en metro stoppen voor de deur.

Verplichtingen
Er zijn geen verplichtingen aan leveranciers of derden. Het bedrijf beschikt over een exploitatie vergunning en een drank & horecavergunning. De nieuwe eigenaar dient deze op zijn eigen naam te stellen. Vanuit de vergunning kan en mag het bedrijf zondag tot en met donderdag open van 07.00 tot 01.00 uur. Vrijdag en zaterdag van 07.00 uur tot 02.00 uur. Ervaren (keuken) personeel kan eventueel in overleg overgenomen worden.

Reguliere openingstijden
Dinsdag tot en met zondag van 16.00 tot 22.00 uur
Vanuit de vergunning zijn langere openingstijden toegestaan

Installaties
Krachtstroom, Afzuiginstallatie, Koel/vriescellen, Wifi, centrale verwarming.
Een uitgebreide inventarislijst is beschikbaar.

Huurovereenkomst
De nieuwe exploitant zal in de plaats gesteld worden van verkoper en daarmee de rechten en plichten van huurder overnemen. Een bijkomend voordeel is dat de nieuwe ondernemer dan blijvend profiteert van de betere huurvoorwaarden dan verhuurder met nieuwe huurder wenst af te spreken.

Financiering
Bij een geschikte kandidaat is de verkoper bereid te participeren in de financiering van de koopsom. Dat kan in de vorm van een geldlening of overname middels huurkoop of pacht van het bedrijf. Na persoonlijke kennismaking kunnen deze opties verder besproken worden. Verkoper zal daarbij zeker rekening houden met de huidige overheidsmaatregelen wegens het Covid-19 virus.

Financiële informatie
Huurprijs bedrijfsruimte: ca € 80.000,- exclusief BTW per jaar
Voorschot servicekosten: ca € 15.000,- exclusief BTW per jaar
Omzetindicatie: € 800.000,- per jaar
Vraagprijs huurdersbelang, inventaris, goodwill: op aanvraag
Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Offerte
Nadrukkelijk wordt vermeld dat bovenstaande objectinformatie niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Indien u een aanbieding of offerte wenst kan ons kantoor deze, in overleg met en na goedkeuring door opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen. Deze objectinformatie geldt als uitnodiging om in onderhandeling te treden. Een transactie kan pas dan tot stand komen nadat eigenaar schriftelijk hiervoor haar goedkeuring heeft verleend.

Aansprakelijkheid
Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit onzes inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Door ons wordt geen aansprakelijkheid aanvaard behoudens voor zover de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheids-verzekering in voorkomend geval aanspraak
op een uitkering geeft.

Is uw interesse gewekt? Neemt u dan contact op met Klaassen Horecamakelaardij , bedrijfsadviseur Erik Meijer, tel. 06 236 263 07 of e.meijer@klaassenbv.nl
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?