Koemarkt 17
Terug naar overzicht

Koemarkt 17, Purmerend

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Nieuw!

Omschrijving

Deel deze pagina
IN PRIJS VERLAAGD! Klaassen Horecamakelaardij biedt The Chicken House ter overname aan op een toplocatie in Purmerend.

Ligging:
The Chicken House ligt op een A locatie in het altijd gezellige centrum van Purmerend, gelegen aan dé horeca hotspot de Koemarkt. Voor velen een begrip om in het weekend uit te gaan, voor anderen dé plek om lekker een hapje te eten en te genieten bij de diverse horecagelegenheden op het plein. De historische Koemarkt staat bekend om zijn grote variëteit aan sfeervolle horeca.

Het betreft een hoek (horeca)bedrijfspand met een terras met vele zonuren. Het terras kan doorlopen aan de overzijde op de Koemarkt waardoor het heerlijk ruim terras wordt en de goede uitvalbasis voor het winkelende publiek. Met een aantrekkelijk binnenstad met haar vele historische gevels en het gevarieerde winkel-aanbod is het voor de vele bezoekers, een perfecte plek om een dagje te shoppen.

Naast het object loopt de Stamsteeg, die loopt van de Koemarkt naar de Achterdijk. En aangezien het object ook beschikt over een achterom met een tuin en schuur, is het makkelijk aan te fietsen, waardoor dit object als één van de weinige objecten toestemming heeft om ook te bezorgen. Ook voor de bevoorrading, onderhoud en container is het hebben van een achterom ideaal.

Het plein en het centrum zijn goed bereikbaar per fiets, OV en auto. De omgeving biedt voldoende betaalde parkeermogelijkheden.

Concept:
The Chicken House is een restaurant waar kip gerechten met liefde, passie en kunst bereid worden. Allerlei verschillende soorten kip gerechten zijn er te verkrijgen. Het is dan ook dé plek in Purmerend voor een lekker stukje kip, om thuis op te eten of in het restaurant. Van halve kippen, wraps, wings, burgers, uitgebreide schotels tot aan de Kippeling is er te verkrijgen. De gerechten worden met veel liefde en ambacht bereid. De malse kippen zijn perfect gekruid en tot het bot
gemarineerd volgens een traditioneel recept.

De onderneming is opgericht 1 april 2020, helaas door persoonlijke omstandigheden is de ondernemer niet in staat het voort te zetten. Wel heeft het bedrijf een aantoonbare omzet, dat voornamelijk verkregen is door bezorging en afhaal gezien de maatregelen rondom COVID-19. Het restaurant is strak en eenvoudig ingericht en voorzien van alle essentiële installaties die nodig zijn in de horeca, zoals een professionele afzuiger, vetvangput, gescheiden toiletgroepen, koelcel, krachtstroom en recent aangeschafte inventaris.

Mede door het karakteristieke statige pand krijgt de zaak een uitnodigende uitstraling. Met de juiste inrichting en indeling heeft dit object veel potentie. Het restaurant biedt nu ruimte aan ca. 24 gasten en een terras met ca. 16 zitplaatsen. De huidige ondernemer heeft hier nog niet de volledige capaciteit benut ivm de sluiting van de horeca, waardoor hier nog meer uit te halen valt.

Het restaurant is geopend van maandag t/m zondag van 16.00 uur tot 00.00 uur. Wanneer het horecabedrijf langer dan 00.00 uur open wenst te zijn, dan moet er een ontheffing sluitingsuur aangevraagd worden bij de gemeente.

Indeling:
Via het terras aan de voorzijde van het object bereik je de entree in het midden van het pand en kom je direct het restaurant binnen. De entree bestaat uit twee openslaande deuren die volledig opengezet kunnen worden, wat heel uitnodigend voelt.

Het object is een lange ruimte met aan de linkerzijde diverse tafels opgesteld. Achterin de verkoopruimte staat het eerste gedeelte van de open keuken opgesteld, voorzien van professionele apparatuur zoals een frituur, grill en afzuiginstallatie. Tevens bevindt zich hier een counter met een 4 LCD display schermen.

Aan de rechterzijde achterin het restaurant bevinden zich de gescheiden dames- en herentoiletten. De gang loopt door in het overige gedeelte van de keuken. In deze ruimte wordt de gehele linkerzijde gebruikt als keuken en deels als spoelkeuken. De keuken is rondom voorzien van werkbank en professioneel apparatuur. Achterin de keuken zit een ruime koelcel aan de linkerzijde. Aan de rechterzijde zit een deur naar de tuin, dat tevens de vluchtroute is.

Via de tuin is extra opslagruimte te bereiken dat gelegen is aan de achterzijde van het object. Ook zit hier een poort, wat uitkomt in de naastgelegen Stamsteeg.

De totale oppervlakte van het restaurant is ca. 105 m² en het totaal aan verkoopruimte is ca. 60 m². Daarnaast is er nog ca. 10 m² opslagruimte + toiletten en 35 m² aan keuken gedeelten.

Verplichtingen:
Het bedrijf heeft geen afname- en leveranciersverplichting bij een brouwerij. Ook is er geen personeelsverplichting.

De inventaris is in goede staat. Er zijn geen bruikleengoederen / leasecontracten die niet opgezegd kunnen worden.

De vraagprijs van de bedrijfsexploitatie bedraagt:
€ 99.500,-

De huurprijs bedraagt:
ca. € 24.000,- per jaar, excl. BTW.10

In overleg te aanvaarden.

Download de brochure bovenaan de pagina.

Voor meer info: Jamie Kleijne, 06-45210158 of j.kleijne@klaassenbv.nl
Klaassen Horecamakelaardij B.V.
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?