Peesterstraat 1- 3
Terug naar overzicht

Peesterstraat 1- 3, Norg

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
Te Koop: “De Baander” te Norg, Peesterstraat 1 - 3

Het restaurant - pannenkoekenhuis - cafetaria “De Baander” is gelegen op een prachtige locatie aan één van de vijf mooiste brinkpleinen van het Idyllisch Drents dorp Norg. De brinken zijn in de 19e eeuw aangelegd voor de grote paardenmarkten. Deze markten worden nu nog steeds vier keer per jaar georganiseerd, vaak in combinatie met een goederenmarkt of een ander evenement. Midden in het toeristische Drentse dorp is deze brink aanwezig met diverse andere horecagelegenheden en winkels.

Zowel de exploitatie als het complete vastgoed worden te koop aangeboden. Een unieke kans om deze locatie verder uit te breiden!

Op deze mooie plek, waar fietsend Nederland onherroepelijk voorbij komt, wordt te koop aangeboden een horecaruimte, bestaande uit een a la carte & pannenkoeken restaurant alsmede een prachtig gelegen terras aan de brink zijde. Een cafetaria met zitruimte en een terras aan de voorzijde. Naast de cafetaria is een eigen binnenpleintje met overkapping, twee goed onderhouden houten garages met puntdak. De dubbele garage wordt thans gebruikt als opslag, vries-en koelcel. Tevens is er een vrijstaande prachtig riet bedekte woning uit 1803 aanwezig.

Het rieten dak en de regengoten van het restaurant en cafetaria is enkele jaren geleden vervangen.
Aan de voorzijde, gelegen aan het fietspad is cafetaria gesitueerd met een zon gelegen terras. Door de prachtige ligging van deze horecalocatie komt men het toeristische dorp Norg binnen vanuit Pees/Zeijen/Assen.

De verkoper heeft een leeftijd bereikt waarop hij de exploitatie (en ook het vastgoed) wil verkopen. Zowel de cafetaria als het restaurant is nu 7 dagen per week geopend vanaf 11:00 uur. De verkoper draagt zijn zaak graag over aan de volgende generatie welke de zaak weer kunnen laten doorgroeien. Omzetgegevens zijn op aanvraag beschikbaar.

Algemeen:
Norg is een typische DRENTS ESDORP in de gemeente Noordenveld van de provincie Drenthe. Het ligt ten noorden van Zuidvelde en ten zuiden van Langelo, ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van de stad Groningen en 12 kilometer ten noordwesten van de Drentse hoofdstad Assen. Norg telde in 2017, 3736 inwoners.
Er is veel gezelligheid, leuke winkels en restaurants waar je lekker kunt eten. Op vrijdagavond is er koopavond. De weekmarkt is op woensdagmiddag. Norg heeft zich, met name na de herindeling, ontwikkeld tot een toeristisch forensenplaats.

Kadastraal objecten: Gemeente Norg, sectie R, nummers 1135 en 1136 (totale oppervlakte 803 m²).
Al vanaf 1 januari 1930 is het horecapand gevestigd in het hart van Norg en heeft in die tijd haar naam als cafetaria & a la carte / pannenkoeken restaurant meer dan waar gemaakt
Het is begonnen als een bescheiden horecaverblijfsruimte en is uitgegroeid tot restaurant/cafetaria met een totale afmeting van maar liefst 650 m². Met de vrijstaande woning erbij komt de afmeting op 803 m²

Begane grond: ca. 450 m² BVO
- entree ca. 2 m²
- restaurant ca. 363 m²;
- cafetaria ca. 42 m²;
- toiletten (dames en heren) ca. 20 m²;
- keuken ca. 30 m²;
Garage t.b.v. opslag en installaties ca. 75 m²;

Verdieping:
- opslag (ca. 150 m²)

Perceel:
Totale perceel peesterstraat 1, bedrijvigheid restaurant, cafetaria met een oppervlakte van ca. 650 m².
Totaal perceel peesterstraat 3, wonen met een oppervlakte van 153 m²
De woning heeft 2 verdiepingen, 2 slaapkamers, 1 badkamer met separaat toilet. De woning heeft een eigen opgang en kleine beschutte achtertuin.

Openingstijden:
Ieder dag vanaf 11:00 uur

Verplichtingen:
- Vrij van verplichtingen t.a.v. leveranciers.
- Er is een personeelslid welke overgenomen dient te worden.

Van de inventaris zal bij verkoop een uitgebreide inventarislijst worden opgemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Elslo of Anton Zwart,
telefoon 06 – 129 39 189 b.g.g. 06 – 109 06 891
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?