Leusbroekerweg 25-b
Terug naar overzicht

Leusbroekerweg 25-b, Leusden

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Verhuurd onder voorbehoud

Omschrijving

Deel deze pagina
Te Koop: “Theehuis Mon Chouette” te Leusden, Leusbroekerweg 25b te Leusden. Vastgoed + exploitatie.

Het theehuis “Mon Chouette” is gelegen op een prachtige locatie aan de oostzijde langs het valleikanaal in het buitengebied van Leusden in de landelijke omgeving van de Gelderse Vallei, de Utrechtse Heuvelrug. Langs het valleikanaal loopt ook de Grebbeliniedijk. Over de liniedijk loopt een wandeltraject en langs het valleikanaal een fietspad met direct voor de deur tevens een fietsknooppunt voor de diverse routes. Het fietspad ligt direct naast het theehuis. In het valleikanaal is direct bij het theehuis een aanlegsteiger aanwezig waar passerende kano’s kunnen aanleggen (kanoroute).

In deze mooie omgeving wordt te koop aangeboden een unieke horecaruimte (ca. 208 m² b.g.g. en 69 m² verdieping), bestaande uit een theehuis met een prachtig gelegen terras (ca. 175 m²) met vrij uitzicht over het water. Een gedeelte van het terras is overdekt (met te openen dak d.m.v. elektrische lamellen), zodat ook bij minder goed weer er heerlijk buiten gezeten kan worden.

De horecaruimte heeft een unieke ligging aan het water. Op het ruime en zonnige terras is het heerlijk genieten van de zon, de heerlijke gerechten en het prachtige uitzicht. Het theehuis serveert heerlijke dranken met huisgemaakt gebak of ander lekkers zoals een lekkere lunch of een uitgebreide high-tea.
Verder worden er diverse originele workshops gegeven en is Mon Chouette het ideale decor voor feesten, vergaderingen en/of bruiloften.

Het object bestaat uit een theehuis, entree met garderobe en toiletten, ruim terras, keuken, aparte zaal (2019 gerealiseerd) met eigen terras en toiletten, opslagruimtes en een zolder.
In 2019 is de zaalruimte (met toiletten en berging) bij het theehuis gerealiseerd en is de zolderruimte en achter entree verbouwd tot opslagruimte.

Op eigen terrein bevindt zich een TOP-parkeerplaats (Toeristisch Overstap Punt) waardoor bezoekers en recreanten goed kunnen parkeren en er veel gebruik gemaakt kan worden van de omliggende fiets- en wandelroutes welke vertrekken vanaf het aangrenzende fietspad. .

Algemeen:
Leusden kent ca. 29.400 inwoners en is op ca. 3 km gelegen van Amersfoort.

Object:
Het theehuis bestaat al geruime tijd (sinds 2006). Vanaf 2016 is het theehuis ook in de wintermaanden geopend.
In het theehuis zijn momenteel 32 zitplaatsen aanwezig, en in de zaal ca. 50 zitplaatsen. Op het (overdekte) terras zijn ca. 120 zitplaatsen.
In 2019 is de extra zaal gerealiseerd en zal binnenkort in gebruik genomen worden voor workshops, vergaderingen en partijen. Uitbreiding van de openingstijden is mogelijk, de exploitatievergunning staat ruimere openingstijden toe.

Perceel:
Totale perceel oppervlakte is ca. 2.060 m². Kadastraal bekend Gemeente Leusden, sectie D, nummer 2412.

Openingstijden:
Het theehuis is geopend van
1 april tot 1 oktober op:
- ma t/m do: 10.00 tot 18.00 uur;
- vr t/m zo: 10.00 tot 19.00 uur.
1 oktober tot 1 april op:
- ma t/m vr: 11.00 tot 16.00 uur;
- za t/m zo: 11.00 tot 18.00 uur.
Ruimere openingstijden van het theehuis en zaalruimte zijn mogelijk, de vergunning staat ruimere openingstijden toe.

Verplichtingen:
- Vrij van verplichtingen t.a.v. leveranciers. Er zijn 3 personeelsleden in dienst en enkele oproepkrachten.

Vraagprijs:
De vraagprijs voor het vastgoed inclusief de exploitatie bedraagt € 595.000,- k.k.;

Inventaris:
Compleet theehuis waaronder een volledig terras, ingericht theehuis en zaal alsmede de keuken.
Bijna alle aanwezige inventaris behoort tot de over te dragen inventaris. Van de inventaris zal bij verkoop een uitgebreide staat worden opgemaakt. e privé bezittingen in het theehuis behoren niet tot de inventaris.

Exploitatie:
Nadere informatie over de exploitatie kunt u bij ons opvragen.

Voor meer informatie download de brochure en/of neem contact op met Marije Brinkman 0623087677
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?