Loonsedijk 36
Terug naar overzicht

Loonsedijk 36, Lage Zwaluwe

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
CODE: ERME19.015E
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
Klaassen Vastgoedmakelaardij B.V. biedt u Café Restaurant Ligthart , gelegen op een perceel eigen grond in Lage Zwaluwe, ter overname aan. Naast overname van het horecabedrijf en het bedrijfspand is eventueel ook de bedrijfsgebonden woning ter overname.

Over de gemeente
Lage Zwaluwe is een recreatief dorp in de gemeente Drimmelen, tussen Zevenbergschen Hoek en Hooge Zwaluwe in de provincie Noord Brabant. De dichtstbijzijnde grote steden zijn Breda (15 minuten) en Dordrecht (15 minuten). Het dorp heeft ca 4000 inwoners (2019 bron: CBS).

Locatie
Het bedrijf ligt aan een doorgaande dijkweg in de dorpskern van Lage Zwaluwe op een mooie zichtlocatie.

Kadastrale gegevens
Hooge en Lage Zwaluwe Sectie I nr.3669 groot 260m2
Hooge en Lage Zwaluwe Sectie I nr. 1913 groot 91 m2
Hooge en Lage Zwaluwe Sectie I nr. 2637 groot 15 m2
Hooge en Lage Zwaluwe Sectie I nr. 2750 groot 718 m2

Omschrijving
Dit horecabedrijf is bij de inwoners van Lage Zwaluwe en de wijde omtrek bekend als (eet)café met een feestzaal. Gasten komen om een drankje te drinken, een biljartje te leggen of voor één van de vele evenementen in de aparte feestzaal. Ook maken een aantal verenigingen gebruik van deze locatie om hun activiteiten te organiseren. Veel passanten houden hier even een tussenstop om van het schitterende uitzicht te genieten. De nieuwe exploitant kan het huidige concept voortzetten maar natuurlijk ook zijn eigen formule invoeren. Gezien de totale oppervlakte zijn een (sport) café, thema restaurant, “all you can eat” formule, game center, multi media centrum zeer goed mogelijk. Het gehele bedrijf en perceel is zeer ruim van opzet en heeft op eigen terrein nog uitbreidingsmogelijkheden.

Inrichting
Bij de ingang van het café ligt een ruim terras met 25 zitplaatsen. Vanaf het terras heeft u een weids uitzicht over de akkers. Het café is ingericht in klassieke stijl met een houten vloer, een complete bar, 32 zitplaatsen en een groot biljart. Vanuit het café restaurant is toegang tot een aparte feestzaal. Tussen het café en feestzaal en in het voorste deel van de feestzaal, zijn flexibele scheidingswanden. In gesloten stand ontstaan verschillende ruimtes die apart gebruikt kunnen worden. In open stand ontstaat één grote zaal, geschikt voor feesten en partijen. De feestzaal is ook klassiek ingericht. Hier staat nog een grote tweede bar en zijn zo’n 130 zitplaatsen mogelijk.
In de feestzaal staat nog een extra biljart dat middels een lift in de grond kan wegzakken. Erg handig met feesten en partijen. Tussen de zaal en het café ligt de grote keuken. Voorzien van alle benodigde apparatuur. Inpandig was ook een ruime rookkamer die momenteel als opslagruimte gebruikt wordt. De kelder is ca 55 m2 op stahoogte en wordt gebruikt voor opslag van voorraad en inventaris. Door de ruimte opzet van het horecabedrijf is exploitatie van het bedrijf ook tijdens de overheidsmaatregelen wegens het Covid-19 virus goed te exploiteren.
Op de eerste etage is een 4 kamer woning gevestigd. Woonkamer van 45 m2, een badkamer en drie slaapkamers. Grenzend aan de woonkamer is een privé dakterras met weids uitzicht over de akkers.
Het gehele bedrijf en perceel is zeer ruim van opzet en biedt nog extra (bouw)mogelijkheden die nu nog niet benut worden.

Parkeren
Deels parkeren op eigen terrein. Op 50 meter van het bedrijf ligt een grote parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren.

Inventaris
De inventaris en inrichting zijn zeer uitgebreid en geschikt om grote groepen te ontvangen voor koffie, lunch, diner en feestjes. Alle apparatuur is eigendom en in zeer goede staat. Wel zijn de gebruikelijke koelingen en tapinstallaties in bruikleen van de drankenleverancier. Een uitgebreide inventarislijst is beschikbaar.

Verplichtingen
Er zijn geen verplichtingen aan derden wat betreft leveranciers of medewerkers, die door kopers overgenomen moeten worden. Het bedrijf wordt in de alsdan aanwezige staat geleverd. De inventaris en inrichting verkeren in zeer goede staat. Het bedrijfspand staat op eigen grond en voldoet aan alle inrichtingseisen. De huidige exploitant beschikt over alle benodigde vergunningen. De nieuwe eigenaar dient deze zelf op zijn eigen naam aan te vragen. De huidige exploitatie van het bedrijf past in het vigerende bestemmingsplan. Doorlopende overeenkomsten voor bijvoorbeeld telefoon, internet, afvalverwerking kunnen eventueel door koper overgenomen worden.

Installaties
Warm water boiler, WIFI, krachtstroom, mechanisch luchtbehandeling, airconditioning,
vloerlift voor biljart, afzuiginstallatie, volledige inventaris

Huurprijs bedrijfspand
€ 25.000,- exclusief BTW per jaar, in 12 maandelijkse termijnen te voldoen. Verhuurder verlangt een waarborgsom van minimaal 3 maanden huurverplichtingen. Het bedrijfspand is eventueel ook te koop.

Huurprijs bedrijfsgebonden woning
Nader overeen te komen

Huurovereenkomst
De nieuwe ondernemer krijgt een ROZ huurovereenkomst Winkelruimte volgens artikel 7:290 BW, voor 5 + 5 jaren. Een kortere huurovereenkomst is eventueel bespreekbaar.

Vraagprijs exploitatie
Inventaris, huurdersbelang, goodwill e.d. € 85.000,- Vraagprijs exploitatie en bedrijfspand samen € 650.000,- kosten koper.

Omzetindicatie
€ 215.000,- per jaar.

Bestemming
Het bestemmingsplan spreekt van horecabestemming. Thans is er een bedrijfsgebonden woning aanwezig. De gemeente is niet onwelwillend om aan deze locatie een woonbestemming te verlenen. In dat geval kunnen op het perceel meerdere appartementen of woningen gerealiseerd worden.

Bouwjaar bedrijfspand
1900. Verkoper is sinds 1986 eigenaar van het registergoed en heeft het altijd goed onderhouden.

Aanvaarding
In overleg met verkopers kan overname eventueel op korte termijn plaatsvinden.

Offerte
Nadrukkelijk wordt vermeld dat bovenstaande objectinformatie niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Indien u een aanbieding of offerte wenst kan ons kantoor deze, in overleg met en na goedkeuring door opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen. Deze objectinformatie geldt als uitnodiging om in onderhandeling te treden. Een transactie kan pas dan tot stand komen nadat eigenaar schriftelijk hiervoor haar goedkeuring heeft verleend.

Aansprakelijkheid
Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit onzes inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Door ons wordt geen aansprakelijkheid aanvaard behoudens voor zover de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheids-verzekering in voorkomend geval aanspraak op een uitkering geeft.

Is uw belangstelling gewekt? Neemt u dan contact op met bedrijfsadviseur Erik Meijer, telefoon 0623626307 of email e.meijer@klaassenbv.nl
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?