Plein 1945 55
Terug naar overzicht

Plein 1945 55, IJmuiden

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Nieuw!

Omschrijving

Deel deze pagina
Ter overname aangeboden de bedrijfsexploitatie van Ons Ding te IJmuiden.

In 2018 is dit restaurant van casco nieuw opgebouwd, dus de algehele staat van het object is uitstekend. Gezien de ligging en de naamsbekendheid in de omgeving heeft de onderneming in een korte tijd een goede omzet weten op te bouwen. Het restaurant is dan ook instap klaar voor de volgende ondernemer.

Ligging:
Restaurant Ons Ding ligt aan het altijd gezellige plein Plein 1945. Het plein is gesitueerd aan het begin van de populaire winkelstraat de Lange Nieuwstraat. Het betreft een hoek (horeca) bedrijfspand op een A locatie. De locatie heeft door de goede bereikbaarheid en gratis parkeermogelijkheden een grote aantrekkingskracht op de buurt. Zowel de aanwezigheid verschillende grote retailers, zoals de HEMA en de AH, en een diversiteit aan winkelaanbod zorgen voor een goede
doorloop.

Op het plein worden ook verschillende evenementen door het jaar heen georganiseerd. Zo is er in de zomer altijd Summer Vibes en staat er de populaire kermis. Verder is het gemeentehuis Velsen gevestigd aan Plein 1945. De gemeente telt ongeveer 500 medewerkers, wat een interessante doelgroep is voor het restaurant.

IJmuiden maakt onderdeel uit van de gemeente Velsen, wat een gemeente is in de IJmond regio, in de provincie Noord Holland. De gemeente telt circa 70.000 inwoners. Van levendige havens met industrie tot brede duinen en watersport: gemeente Velsen heeft inwoners, ondernemers en bezoekers veel te bieden. Naast IJmuiden, vallen o.a. Santpoort, Velsen-Noord en Velserbroek onder de gemeente Velsen. Door de ligging van het restaurant zie je klanten uit hele omgeving.

Profilering:
Ons Ding is een restaurant waar de huidige eigenaren nadat ze al hun leven lang in de restaurants hebben gezeten, nu echt hun (/ons) ding kunnen doen. Oftewel een heerlijk klein en knus restaurant op Plein 1945, waar het voor hun 40 jaar geleden ook begon.

Alle klassieke gerechten vind je terug op de menukaart. Van malse burgers, bekende tapas, shawarma tot aan de populaire tournedos met jus. Laatstgenoemde is de specialiteit van de kok en een ware publiekstrekker. Hoofdzakelijk is het een mediterraanse keuken, maar het draait voornamelijk om kwaliteit. En daar is niets aan gelogen; alles wordt bereid met verse ingrediënten. Kwaliteit staat dan ook hoog in het vaandel sinds de oprichting van de zaak.

De ruimte werd bij de start in 2018 casco opgeleverd en is door de ondernemers met veel liefde omgeturnd tot dit sfeervolle restaurant. Ook hier is altijd gekozen voor kwalitatieve inventaris. Zoals grote ruime stevige tafels, een design in het systeemplafond en de juiste afwerking. Verder is het restaurant aangekleed met authentieke details waardoor het restaurant een gezellige warme uitstraling krijgt. Dit alles draagt bij aan de positieve ervaringen die de gasten dan ook beleven.

Het object is uitermate geschikt voor de toeristische doelgroep en de lokale bewoners en heeft veel potentie. Naast het restaurant, biedt het bedrijf ook de mogelijkheid om af te halen of te bezorgen. Het restaurant is van dinsdag t/m zondag geopend van 16.00 uur tot 23.00 uur. Op maandag is het gesloten.

Indeling:
Via het terras aan de voorzijde van het pand kom je het restaurant binnen in het midden. Het is een brede ruimte met aan de rechterzijde meerdere tafels opgesteld voor 2 of 4 personen. Aan de linkerzijde halverwege het restaurant bevindt zich de logisch geplaatste bar met een tapkraan, koffiezetautomaat, koelingen, spoelbak en kassasysteem.

In het verlengde van de bar bevindt zicht de open keuken. Zowel de linker- als rechterzijde van de keuken is voorzien van een RVS werkbanken met professionele apparatuur. Zo is o.a. de linkerzijde voorzien van een Rational oven, 6 pits gasfornuis, grill plaat en een gas grill brander. De spoelkeuken zit achterin de keuken voorzien van vaatwasser en spoelbak. De rechterzijde voornamelijk ingevuld met een RVS werkbank incl koelingen, waar alle mise en place plaatsvindt.

Rechts achterin het restaurant bevinden zich de gescheiden dames- en herentoiletten. Ook is er een apart toilet voor personeel. Verder is er een ruime souterrain (ca. 30 m²) aanwezig wat gebruikt wordt als extra opslagruimte. Deze ruimte is te bereiken via de trap, linksvoor in het restaurant.

In het midden achterin het restaurant zit een buitendeur naar het tuinterras. De linkerzijde van deze ruimte wordt gebruikt als productieruimte, waar onder andere de vetvangput zit, de afzuiger en extra opslagruimte.

Capaciteit:
Het restaurant biedt ruimte aan ca. 42 gasten en heeft een terras aan zowel de achterzijde met nog eens 24 zitplaatsen, als aan de voorzijde met 6 zitplaatsen. De totale oppervlakte is ca. 120 m², waarvan ca. 75 m² voor het restaurantgedeelte incl de toiletten en ca. 45 m² voor de keuken en opslag. Het tuinterras aan de achterzijde is ca. 40 m² groot.

Verplichtingen:
Het bedrijf is vrij van leveranciers- en afnameverplichtingen. Ook is er geen personeelsverplichting.

De aanwezige inventaris bevindt zich in goede staat. Er zijn geen bruikleen goederen of leasecontracten.

Bijzonderheden:
- Goed lopende zaak
- Met een ruim terras
- Goede naamsbekendheid in de regio
- Instap klaar voor de volgende ondernemer

De vraagprijs van de bedrijfsexploitatie bedraagt:
€ 140.000,--

De huurprijs van het registergoed bedraagt ca.:
€ 16.000,-- , vrijgesteld van BTW.

Download de brochure bovenaan de pagina.

Voor meer info: Jamie Kleijne, 06-45210158 of j.kleijne@klaassenbv.nl
Klaassen Horecamakelaardij B.V.
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?