Holstraat 1
Terug naar overzicht

Holstraat 1, Hilvarenbeek

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?

Omschrijving

Deel deze pagina
Wonen en werken in een verborgen parel in Hilvarenbeek

Soms kom je ze tegen, een verborgen parel om in te wonen en werken.
Gelegen in Midden Brabant binnen 30 kilometer afstand van de steden Breda, Eindhoven en Den Bosch. Tilburg ligt zelfs maar op 8 kilometer.
In het centrum van Hilvarenbeek, op 100 meter afstand van de Vrijthof, ligt in een authentiek steegje dit verborgen juweel.

Dit dorpsmonument dateert uit 1900, een oude melkfabriek met de naam Concordia, daaraan vast gebouwd de enige nog bestaande fabrieksschoorsteen in het dorp. In 1944 is het gehele perceel, iets meer dan 400 meter, volgebouwd om er een textielfabriek van te maken met de daarbij behorende kenmerkende sheddaken op het noorden. Zo ontstond er een fabriekje in een fabriek. In dit fabriekje, genoemd Subliem, hebben veel jonge dames uit Hilvarenbeek jarenlang damesondergoed gemaakt.

In 2011 hebben de huidige bewoners er een fantastische woning van gemaakt met een woon en werkoppervlakte oppervlakte van ruim 350 meter. Er ontstond een zeer eigentijds loft met alle luxe van deze tijd en een verrassende weinig onderhoud vergende sfeervolle intieme binnentuin waar de fonteinen klateren en u een fantastisch uitzicht heeft op de Bikse toren.

Bij binnenkomst overvalt u het licht in het hoge ruime atelier waar de vrouw des huizes haar kunstwerken maakt en workshops geeft. Deze ruimte leent zich ook voor kantoor, praktijkruimte of kookstudio.
Daarachter een gezellige semiprofessionele keuken waar iedere (hobby)kok van droomt.
Op de benedenverdieping vindt u verder de fijne woonkamer met doorkijk openhaard en eetkamer/ kantoor, een ruime slaapkamer met open badkamer, kleedkamer en een bijkeuken waar ook de installatie voor de aardwarmte staat. Dit monument heeft tijdens de verbouwing alle mogelijke energiebesparende maatregelen gekregen. Er is er nog een ruime gewelfde kelder (12 m2) die volledig de sfeer weergeeft van het originele gebouw, uitstekend te gebruiken als wijnkelder en of extra opslag. Een inpandige garage maakt de benedenverdieping compleet.

De verdieping bevindt zich onder de meer dan 100 jaar oude balken. Hier is een tweede badkamer, een slaapkamer van 30 meter en een ruimte van 60 meter. Van deze laatste kan men op eenvoudige wijze twee kamers maken wat het totaal zou brengen op 4 ruime slaapkamers. Maar natuurlijk ook gebruiken als kantoor of hobbyruimte.

Monument, grootse sfeerbeleving, ruim, eigentijds, wonen en werken, verborgen, centraal gelegen, energiezuinig en weinig onderhoud. Hier vindt u het allemaal.

Deze woning is ONE OF A KIND. Groots om in te wonen en werken zonder dat u het gevoel krijgt dat dit een overdreven grote woning is maar een thuis.

HOLSTRAAT 1
5081 CC HILVARENBEEK

Bekijk de video https://youtu.be/m9o3BPtXlg8
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?