Franekereind 23
Terug naar overzicht

Franekereind 23, Harlingen

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?

Omschrijving

Deel deze pagina
Hotel restaurant bar in het historisch centrum HARLINGEN.
t Heerenlogement is een mooi, rustiek hotel met restaurant, terras en bar gelegen in het centrum van Harlingen en aan de befaamde 11 stedenroute.
Het hotel is gevestigd in een 18e-eeuws gebouw in het historische centrum van Harlingen. Het heeft een restaurant en nostalgische accommodatie en is een van de vele gebouwen welke in het monumentaal gebied die Harlingen rijk is.
Harlingen heeft niet alleen veel mooie oude gebouwen , het heeft twee bruisende binnenhavens en ligt aan het wad. Er zijn leuke winkels, veel terrasjes en elke dag vertrekken er boten naar de nabij gelegen eilanden. Ook is het goed fietsen in de weidse landelijke omgeving, afgewisseld met mooie dorpjes of tochten langs de kust van de Waddenzee en het IJsselmeer.
Het hotel met restaurant en bar is gelegen in het centrum van deze oude Friese Elfsteden-stad. Alleen de stad Harlingen telt ca.15000 inwoners. Het pand in het gemeentelijk monumentaal gebied is vermoedelijk al rond 1650 gebouwd en altijd in gebruik geweest als hotel. Oorspronkelijk zijn het meerdere panden welke in de loop van de jaren aan elkaar zijn gebouwd.

De huidige eigenaren runnen het al bijna 14 jaar. Ze hebben het in 2004 aangekocht en gerenoveerd. Het heeft nu 23 hotelkamers verdeeld op de begane grond, 1e en 2e verdieping. Een prachtig restaurant met terras, een bar gelegenheid met rookruimte, alles gelegen aan de gracht. Het restaurant biedt plaats aan ca.70 gasten binnen en het terras biedt ruimte voor ca. 25 gasten. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het Hotel en de directe omgeving. Gezien de leeftijd van de huidige eigenaren hebben ze het besloten om het hotel te koop aan te bieden.

De huidige doelgroep van het hotel is vrij breed georiƫnteerd. Uit heel Europa komen de gasten vandaan. Zowel de toeristische gast die met name komt voor de omgeving en uiteraard Harlingen, maar ook toeristische gasten welke op doorreis zijn naar Vlieland of Terschelling.
Regelmatig vertoeven hier ook de zakelijke gasten uit heel Europa. Internationale gevestigde bedrijven in en rondom Harlingen nodigen regelmatig hun zakelijke gasten uit.
Ook de plaatselijke bewoners komende uit de weide omgeving van Harlingen maken regelmatig gebruik van het
restaurant.

De bereikbaarheid naar Harlingen is goed te benoemen. Het heeft naast een grote haven een treinstation met rechtstreekse verbinding naar centraal station van Leeuwarden. De toegangswegen naar het hotel zijn direct te bereiken via de A31.
Kenmerken:

Kadastraal: Harlingen A 8652, 4 are en 22 centiare
Bestemming: Horeca bedrijvigheid
Monument: Het pand staat in beschermd monumentaal gebied volgens de gemeentewet
Vraagprijs vastgoed:
Vraagprijs exploitatie:
Huur/pacht pand met restaurant: Bespreekbaar.
Omzet: Op aanvraag beschikbaar.
Huidige exploitatie met bezetting: Op aanvraag beschikbaar.
Huidige openingstijden hotel: Gehele jaar geopend.

Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg verzameld, voor eventuele onvolkomenheden aanvaarden wij geen aansprakelijkheid.
De bemiddeling inzake het vastgoed is ondergebracht bij onze specialisten, Klaassen Vastgoedmakelaardij.

Kijk ook eens op: http://heerenlogement.nl/nl/welkom-bij-hotel-t-heerenlogement/
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?