Andalusie 9
Terug naar overzicht

Andalusie 9, Haarlem

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
Te koop aangeboden door Klaassen Vastgoedmakelaardij: het vastgoed en de exploitatie van Chinees Specialiteiten Restaurant Mayflower.

Chinees Specialiteiten Restaurant Mayflower is al sinds 36 jaar gevestigd aan de Andalusië 9 in de wijk Schalkwijk te Haarlem. De zaak is overgegaan van vader tot zoon, waardoor authentieke gerechten bewaard zijn gebleven en nog steeds met veel liefde worden gemaakt.

Ligging:
Chinees Specialiteiten Restaurant Mayflower is gevestigd in het altijd gezellige Centrum Schalkwijk in Haarlem. Het betreft een tussengelegen (horeca) bedrijfspand aan de westelijke zijde van het winkelcentrum gelegen aan de doorgaande weg.

Centrum Schalkwijk biedt een variëteit aan retailers en omdat het ook nog eens overdekt is trekt het vele tienduizenden bezoekers. Verder biedt het voldoende goedkope / gratis parkeergelegenheid. Door de goede bereikbaarheid is afhalen bij Mayflower dan ook populair.

Centrum Schalkwijk wordt de komende jaren vernieuwd tot een modern en aantrekkelijk stadsdeelcentrum. Er wordt gewerkt aan toevoeging van functies als wonen, werken en uitgaan. Schalkwijk krijgt met deze ontwikkelingen een levendig multifunctioneel stadshart.

Profilering:
De klant heeft de keuze om via bezorging, afhaal of a la carte in het restaurant te genieten van traditionele Chinese gerechten. Het merendeel kiest voor bezorging en afhaal, maar het restaurantbezoek blijft een belangrijke pijler (75/25). Ze staan bekend om een goede prijs kwaliteit verhouding en een snelle bezorging.

Omdat Mayflower het enige Chinese restaurant in Schalkwijk is, komen veel klanten uit de directe omgeving. De onderneming kent dan ook een grote aandeel vaste klanten.

Openingstijden:
Het restaurant is zes dagen in de week geopend van 12.30 uur tot 21.30 uur. Op dinsdag gesloten.

Indeling:
Mayflower kent 2 ingangen; één voor het afhaal gedeelte en één voor het restaurant. Bij beide komt men binnen aan de voorkant via het overdekte terras gedeelte. De entree aan de linkerkant is bestemd voor het afhaal gedeelte. De andere entree is gepositioneerd in het midden van de voorkant en geeft toegang tot de garderobe waarna men het restaurant inloopt.

Zowel links als rechts zijn vanaf de ramen de tafels ruim opgesteld. Halverwege aan de linkerzijde bevindt zich de logisch geplaatste bar met een tapkraan, koffiezetautomaat, koelingen, spoelbak en een counter. De gehele rechterzijde wordt gebruikt voor zitplaatsen.

Na het passeren van de bar bevinden zich de gescheiden dames- en herentoiletten aan weerszijden rechts achterin het pand. Hier bevindt zich ook de toegang tot de dienstruimten. Aan de linkerzijde is de ruime keuken te vinden en aan de rechterzijde een grote koeling en voldoende opslagruimte. Verder is er een deur naar buiten aan de achterkant van het pand en toegang tot parkeerplekken geeft.

Capaciteit:
Totaal oppervlakte is circa 215 m², waarbij iets meer dan de helft bestemd is als verkoopruimte. In totaal biedt het restaurant plek aan 70 zitplaatsen. Daarnaast is er ook een groot terras aanwezig van zo'n 30 m², waar ook nog eens zo'n 40 zitplaatsen mogelijk zijn.

Kadaster:
Appartementsrecht van toepassing. Kadastraal gesplitst en een actieve VVE (€1.100,- per maand).

Verplichtingen:
Het bedrijf is vrij van leveranciers- en afnameverplichtingen. Er zijn 5 personeelsleden die rechtswege overgenomen dienen te worden.

De inventaris is in goede staat. Er zijn geen bruikleengoederen / leasecontracten die niet opgezegd kunnen worden.

Bijzonderheden:
- Onderdeel van winkelcentrum
- Enige Chinees restaurant in Schalkwijk
- Ligging pand aan doorgaande weg
- Goede bereikbaarheid
- Ruime parkeergelegenheid
- Goed financieel resultaat
- De regio is in ontwikkeling, toename woningaanbod en aantrekkingskracht

De vraagprijs van het registergoed bedraagt:
€ 495.000,-- k.k.

De vraagprijs van de bedrijfsexploitatie bedraagt
€ 250.000,--

Alle verstrekte informatie is geheel vrijblijvend en onder voorbehoud. Voor meer informatie wordt verwezen naar brochure welke hierboven te downloaden is.

Voor meer informatie en/of het plannen van een bezichtiging neem contact op met bedrijfsadviseur Jamie Kleijne op 06-45210158 of via j.kleijne@klaassenbv.nl
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?