Heuvel 4
Terug naar overzicht

Heuvel 4, Gemert

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Verhuurd

Omschrijving

Deel deze pagina
Ter overname aangeboden:
Restaurant / B&B “KASTANJEHOF”
Heuvel 4
5421 CN Gemert

Omschrijving Horecabedrijf
Werkelijk prachtig horecabedrijf wat zelden op de markt komt, het betreft een restaurantexploitatie met B&B in het hogere segment. Dit mag met recht een buitenkans genoemd worden voor ondernemers met ambitie. De overname betreft primair het restaurant, optioneel is een overname inclusief de B&B (2 luxe kamers, een (bruids)suite en het koetshuis met een ruime woonkamer en 2 slaapkamers). De B&B is overigens zonder meer van toegevoegde waarde is aan het totaal-concept. Wonen is mogelijk op de 2e verdieping, waar een ruime, bijzonder fraaie loft-achtige bedrijfswoning beschikbaar is.

Het restaurant wordt sinds 1997 geleid door de meer dan bevlogen en kundige chef-kok Guus Mortier. Door de jaren heen heeft het pand diverse renovaties ondergaan, de recente restyling van het restaurant maakte het gehele plaatje voor de gasten perfect. Wellicht dat de ‘verwende’ kok nog aanpassingen nodig acht in de bedrijfskeuken, maar het bedrijf mag absoluut ‘turn-key’ genoemd worden.

De exploitatie bestaat uit 2 restaurantkamers, een ruime serre met openslaande deuren naar het tuinterras, een eetkamer met aansluiting tot een keuken voor kook-workshops en besloten gezelschappen, alsmede een prachtige onder architectuur aangelegde tuin met waterpartij en terrassen. Naast de publieke ruimtes is er een warme en koude keuken, alsmede voldoende magazijnen voor dranken, koel- en vriesruimtes en opslag. Al met al is het een volumineus pand met meer dan voldoende afzetruimtes.

Diverse huur-/overnameconstructies zijn bespreekbaar, de meest voor de hand liggende optie is huur/overname van het geheel, al dan niet inclusief het koetshuis.

Zitplaatsen
Aan voorzijde van het pand zijn er 2 ruime loungesets voor het eerste ontvangst alsmede eventueel voor passanten. Het tuinterras aan achterzijde biedt plaats aan ca 60 tot 70 gasten in zeer ruime opstelling. Het restaurant bestaat min of meer uit twee compartimenten in L-vorm aan elkaar verbonden, met een prachtige uitbouw/serre, momenteel ca. 70 zitplaatsen, eveneens in zeer ruime opstelling. Aan de voorzijde nog een kookgalerie aan 8 tot 12 gasten, deze kamer kan ook gebruikt worden voor besloten gezelschappen (tot ca. 20 personen)

Locatie
Het bedrijf is gelegen aan de rand van het actieve Noord Brabantse dorp Gemert, een dorp met vele bezienswaardigheden in een bosrijke omgeving met een groot bereik voor toerisme. De gemeente Gemert Bakel heeft ca 30.000 inwoners waarvan in Gemert ca. 16.000. Het pand ligt in een bocht aan de Heuvel, naast het Commanderij College met grote parkeerplaats! Er kan gesproken worden over een zichtlocatie met een prima bereik (Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Helmond is hooguit een half uur rijden met de auto).

Personeel
Er zijn geen langlopende personeelsverplichtingen waar een nieuwe kandidaat rekening mee moet houden. Thans zijn er ca 5 parttime medewerkers welke naast de chef-kok werkzaam zijn in het bedrijf.

Verplichtingen
Geen leveranciersverplichtingen

Milieu-eisen/veiligheid
Het bedrijf voldoet aan alle milieu- en veiligheidseisen t.b.v. de huidige exploitatie. Daarnaast zijn ook alle vergunningen verstrekt voor de huidige bedrijfsvoering inclusief een drank- en horecawetvergunning. Een vetafscheider is aanwezig en aangesloten op het openbaar riool.

Inventaris
Een gespecificeerde inventarislijst met de volledige aangeboden bedrijfsinventaris is op verzoek verkrijgbaar.

Parkeergelegenheid
Er zijn gedeeltelijk parkeermogelijkheden op eigen terrein, alsmede voldoende (gratis) parkeervoorzieningen in de directe nabijheid van het pand. Naast het pand is een grote parkeerplaats gelegen die in de avonden vrij beschikbaar is.

Omzet
Huidige omzet en overige cijfers worden verstrekt in een persoonlijk onderhoud. Gezien de unieke uitstraling van het pand, de ruime opzet en het potentieel in de wijde regio, ligt omzetpotentie van dit bedrijf boven 1 miljoen euro

Huurovereenkomst
Diverse huurconstructies zijn bespreekbaar, restaurant met woning, al dan niet met de B&B-kamers en/of koetshuis. Huurovereenkomst conform ROZ-model 2012 met horecaclausules en bijbehorende algemene bepalingen. De huurprijs zal in alle redelijkheid worden vastgesteld, waarbij de competenties van de huurder en het concept zwaarder zullen wegen dan de hoogte van de huurprijs. Uitgangspunt is een langjarige huurrelatie.

Bedrijfswoning
Heerlijke, ruime loft-achtige bedrijfswoning op de 2e verdieping, bestaande uit een ruime woonkamer, luxe keuken en badkamer, 2 slaapkamers en een extra (slaap)ruimte op de open verdieping.


Nadere informatie: Horecamakelaar Remo van Doorn, 06-200 025 30 of r.vandoorn@klaassenbv.nl


Code: REDO 5638
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?