Sandenburgerlaan 2
Terug naar overzicht

Sandenburgerlaan 2, Doorn

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Deel deze pagina
Bosrestaurant Sandenburg is een bekend en authentiek horecabedrijf in een karakteristiek pand, aan een doorgaande weg N225. Het restaurant ligt halverwege tussen Doorn en Leersum, aan de rand van de Kaapse bossen en bos Sandenburg. De Utrechtse Heuvelrug is een absolute trekpleister voor toerisme en recreatie en loopt als een hoge zandrug van de Grebbeberg (Rhenen) tot aan het Gooimeer (Huizen). Dit gebied wordt kenmerkt door haar bossages, heuvels, stuwwallen, Heidevelden, kastelen en Landgoederen.

Het pand ligt aan het begin van bos Sandenburg / De Kaapse Bossen. Sandenburg bestaat uit gemend loof- en naaldbos, doorsneden door beukenlanen en eikenwallen. Sandenburg maakte in het verleden deel uit van Landgoed Sandenburg. Hier kan men o.a. wandelen, er zijn diverse ruiterpaden en mountainbike routes. Op ca. 500 meter ligt natuur- en recreatiegebied ‘Doornse gat´. Hier komen jaarlijks 80.000 recreanten die gebruik maken van de talloze wandel- en fietsroutes en dagrecreatie (van zonsopgang tot zonsondergang). Doornse Gat beschikt over (dag)tent- en caravanweiden, speelvoorzieningen, zandhelling/heuvel, toiletgebouwen, picknicktafels en een kiosk. Het Doornse Gat zal verder ontwikkeld worden t.b.v. daghoreca en dagrecreatie.

Het ontstaan en de historie van het pand.
Het Bosrestaurant Sandenburg is de voormalige herberg die vroeger onder de naam Wapen van Sandenburg, onderdeel was van het Landgoed Sandenburg. Het pand is in 1887 door Graaf van Lynden van Sandenburg gebouwd als wachthuis aan de tramlijn tussen Doorn en Leersum.

Simon Vestdijk
Simon Vestdijk woonde ruim 30 jaar in Doorn en was een frequent bezoeker van het Wapen van Sandenburg. Hij heeft ook enige tijd in het hotel gewoond. Het Wapen van Sandenburg speelt de hoofdrol in zijn roman De Onmogelijke Moord die Vestdijk in 1966 uitbracht. De VVV heeft om die reden het Bosrestaurant opgenomen in Vestdijkwandelingen die zij organiseert en de wandelaar voert langs alle Doornse Vestdijkplekken.

Het pand
Het Bosrestaurant Sandenburg is gebouwd in de stijl van een Zwitserse chalet welke bouwstijl rond 1900 veel werd gebruikt in de omgeving. Het pand beschikt over ca. 4.000 m2 grond in de bossen.

Indeling
Via zowel de voorkant, de zijkant als de achterkant is entree mogelijk. Aan de zijkant (overdekt) bevindt zich de hoofdentree. Tegenover de zijentree bevindt zich een parkeerterrein (eigen terrein voor ca. 10 auto’s). Tussen de zijentree en de parkeerplaatsen bevindt zich een bosweg (de Sandenburgerlaan) die richting Landgoed Sandenburg kronkelt.

Het pand beschikt over meerdere terrassen (voorkant, zijkant en achterkant). Uitbreiding van deze terrassen is goed mogelijk en dan met name aan de zijkant en de achterkant van het pand. Via de zijentree komt men in de ontvangstruimte welke beschikt over een hal, garderobe en gescheiden dames- en herentoiletgroep. Rechts van de ontvangstruimte bevind zich de eerste restaurantruimte met open haard. Links van de ontvangstruimte bevindt zich de tweede restaurantruimte met bar, serre en doorgang naar het prachtig gelegen achter terras. Achter dit terras bevindt zich een parkeerterrein met ruim voldoende parkeerplaatsen. De keuken, dienstruimten, opslagruimten en overige ruimten bevinden zich in het hart van het pand. Kelderruimte aanwezig. Verder beschikt dit object over een externe schuur en een oude stal.

Op de eerste verdieping bevindt zich de bedrijfswoning. De bedrijfswoning beschikt over een eigen entree via een trapopgang, keuken, twee slaapkamers, woonkamer, badkamer en toilet. Dakterras in u-vorm aan de voor- en zijkant.

Bijzonderheden
Het registergoed is volledig gelegen op eigen grond.

Financiële informatie
Vraagprijs registergoed en exploitatie € 735.000,--Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?