Markt 48a
Terug naar overzicht

Markt 48a, Delft

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
CODE: erme 20.026 E
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
In collegiale samenwerking met Horecabelang.

Gemeente Delft
De historische stad Delft ligt aan de A13 tussen Den Haag en Rotterdam en heeft ca 103.000 inwoners (bron CBS). Willem van Oranje, vader des vaderlands, resideerde vanaf 1572 in Delft. Na zijn dood in 1584 werd zijn lichaam bijgezet in de Nieuwe Kerk. Sindsdien worden de Oranjes ook in deze kerk op de Markt bijgezet. Delft, met de Technische Universiteit, staat natuurlijk bekend als studentenstad. Met de historische binnenstad, oude grachten en gebouwen, musea en culturele instellingen, trekt het jaarlijks ook veel (internationale) toeristen.

Locatie
Grand café Willem van Oranje is gevestigd op de Markt in het historische centrum van Delft. Te midden van verschillende soorten horecazaken, souvenirwinkels en galeries. Iedere donderdag wordt voor de deur de weekmarkt gehouden. De Markt, de plek in Delft die toeristen bezoeken, is een autovrije zone. Met de parkeergarages en openbaar vervoer voorzieningen op loopafstand, is deze locatie toch goed bereikbaar.

Het bedrijf
Sinds de start van het grand café in 1997 heeft het bedrijf naam gemaakt met de Frans Internationale keuken. Voor een kop koffie, lunch of uitgebreid diner weten vele gasten de weg naar dit bedrijf te vinden. Het bedrijf wordt dagelijks door grote bus gezelschappen met toeristen uit binnen- en buitenland bezocht. Bij binnenkomst valt direct de sfeervolle en warme inrichting op. Door de speelse splitlevel ruimten zijn er veel gezellige zithoekjes gecreëerd. Ondanks de huidige 1,5 meter afstand heeft het grand café nog steeds een capaciteit van 80 / 100 zitplaatsen. De keuken bevindt zich op de eerste verdieping en is voorzien van alle benodigde apparatuur. Vanuit de keuken worden de gerechten via een liftje naar beneden gebracht. Op dezelfde verdieping bevindt zich een kantoor en opslagruimte. Een verdieping hoger is ruimte om twee volwaardige B & B kamers te realiseren. Met de vele toeristen en het gebrek aan verblijfsmogelijkheden in Delft, is daar veel vraag naar. Het pand heeft een zitkelder alsmede een kelder op stahoogte die dienst doen als opslagruimte. Voor de deur ligt een gevel terras (32 zitplaatsen) en een pleinterras (110 zitplaatsen). Beiden voorzien van heaters zodat deze (bijna) het gehele jaar gebruikt kunnen worden.

Ontwikkelingen
Vanaf 2021 wordt in Delft in een nieuw theater dagelijks de musical Willem van Oranje opgevoerd. Dit gelijknamige grand café zal daarbij een grote rol spelen in het aanbieden van theater / diner arrangementen. De huidige exploitant exploiteert het bedrijf eigenlijk alleen overdag. Daardoor is er voor de nieuwe ondernemer nog volop ruimte om met met openingsuren tot 01.00 uur extra omzet te genereren.
Last but not least: vanuit het bestemmingsplan heeft deze locatie ook een verblijfsfunctie. Denk aan hotelkamers en B & B mogelijkheden. De infrastructuur is daarvoor deels al aanwezig. Met een kleine extra investering liggen ook hier mogelijkheden om de omzet flink te verhogen.

Bestemmingsplan
Deze locatie biedt vanuit het bestemmingsplan de mogelijkheid tot exploitatie van een horecabedrijf en op de hogere etages exploitatie van B & B / logies / hotel kamers.

Voorzieningen
Krachtstroom, WIFI, Afzuiginstallatie, Koel/vriesruimten, Gasaansluiting, Aircosysteem. Volledige inrichting en inventaris.

Verplichtingen
Er zijn geen verplichtingen aan leveranciers of personeel. Alle vergunningen zijn aanwezig en het bedrijf past in het huidige bestemmingsplan. De nieuwe ondernemer dient de vergunningen op zijn eigen naam te stellen en is zelf verantwoordelijk dat zijn exploitatie binnen het bestemmingsplan past. De gehele en zeer uitgebreide inventaris is eigendom van de verkoper.

Openingstijden
Het bedrijf is momenteel 7 dagen per week geopend vanaf 10.00 uur tot ca 20.30 uur.
Vanuit de vergunning kan en mag het bedrijf vanaf 08.00 uur tot 01.00 / 02.00 uur. Ook het terras mag dagelijks open tot 01.00 uur.

Financiële informatie
Huidige omzet : ca € 1 mln exclusief BTW per jaar, met hoog rendement
Potentie B & B : ca € 150.000,- per jaar.
Huur bedrijfspand : ca € 12.000,- exclusief BTW per maand inclusief B & B mogelijkheden!
Vraagprijs exploitatie : € 400.000,- (geen BTW)

Huurovereenkomst
Verhuurder verstrekt de nieuwe exploitant een ROZ huurovereenkomst van 5 + 5 optiejaren en verlangt een waarborgsom of bankgarantie van minimaal 3 maanden huurverplichting.

Offerte
Nadrukkelijk wordt vermeld dat bovenstaande objectinformatie niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Indien u een aanbieding of offerte wenst kan ons kantoor deze, in overleg met en na goedkeuring door opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen. Deze objectinformatie geldt als uitnodiging om in onderhandeling te treden. Een transactie kan pas dan tot stand komen nadat eigenaar schriftelijk hiervoor haar goedkeuring heeft verleend.

Aansprakelijkheid
Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Door ons wordt geen aansprakelijkheid aanvaard behoudens voor zover de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheids-verzekering in voorkomend geval aanspraak op een uitkering geeft.

Is uw belangstelling gewekt? Neemt u dan contact op met bedrijfsadviseur Erik Meijer tel. 0623626307 of email e.meijer@klaassenbv.nl
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?