Beestenmarkt 36
Terug naar overzicht

Beestenmarkt 36, Delft

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?

Omschrijving

Deel deze pagina
Spijshuis De Dis Delft te koop
Dit authentieke restaurant met een eigen stijl is gelegen aan een prachtig uitgaansplein, de Beestenmarkt, midden in Delft. Het is gevestigd in een markant pand met een fraaie gevel. Zowel het pand als de bedrijfsexploitatie worden te koop aangeboden. De huidige ondernemer kiest voor een eigen stijl en koken is zijn passie, zonder dat het bedrijf van zijn aanwezigheid afhankelijk is. Het heeft daarmee wel een eigen en onderscheidende plaats in het horeca aanbod verkregen. Het restaurant staat in vele toeristengidsen vermeld, waardoor een groot deel van de klantenkring internationaal is.

Indeling:
Entree, restaurantruimte, waarin de open en complete bedrijfskeuken een prominente plaats inneemt, spoelkeuken(hoek), twee toiletten, achteropslag met opstelling compressors, opslagruimte op de eerste verdieping; dubbele bovenwoning met eigen trapopgang en op de eerste verdieping een woonkamer, keuken, toilet en balkon en op de tweede verdieping twee slaapkamers.

Bovenwoningen
de linkerwoning (nr. 34) wordt in verhuurde staat geleverd met een huuropbrengst van € 600 per maand incl. water- en energiekosten (geen eigen meter). De rechterwoning (nr 38) wordt bij verkoop leeg opgeleverd.

Indicatie oppervlakte/capaciteit
restaurantruimte 90 m², circa 60 stoelen; het terras is circa 60 m² en direct voor het pand is nog een strook mogelijk.

Exploitatie
Restaurant de Dis, of zoals de ondernemer het noemt Spijshuis De Dis, is een sfeervol, oud Hollands, ingericht restaurant. Het beschikt over een goed terras als onderdeel van het voorgelegen horecaplein, waar echter voor de huidige ondernemer niet zijn prioriteit lag. Het restaurant wordt ter overname aangeboden incl. de gehele aanwezige bedrijfsinventaris.

Openingstijden
Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zaterdag, vanaf 17.00 uur.

Medewerkers
Er is één medewerker in vaste dienst en twee op basis van een nulurencontract, welke bij overname van de bedrijfsexploitatie dienen te worden overgenomen.

Bereikbaarheid/parkeergelegenheid
Op het plein is geen vrij verkeer toegestaan. Op loopafstand zijn parkeergarages beschikbaar.

Bestemming
Op het perceel is middels bestemmingsplan Binnenstad 2012 de bestemmingsomschrijving 'Centrum-Pleinen-2' van toepassing (en de dubbelbestemming waarde archeologie en cultuurhistorie), waarmee o.a. horeca en detailhandel zijn toegestaan. Het maakt onderdeel uit van een beschermd stadsgezicht.

Bouwjaar
Het bouwjaar (volgens gegevens BAG) is 1912.

Kadastrale aanduiding
Het betreft officieel de huisnummers 32 t/m 38. Kadastraal bekend gemeente Delft, sectie D nummers 2916 en 2915, resp. groot 96 m² en 8 m²

Koopovereenkomst
De tussen partijen gemaakte afspraken zullen worden vastgelegd in een koopovereenkomst zoals gebruikt wordt door leden van de bedrijfsonroerend goed sectie van de NVM, aangevuld met specifieke horecavoorwaarden of in een aanvullende separate koopovereenkomst voor de bedrijfsexploitatie.

Voorbehoud:
Gunning verkoper

Het heeft de voorkeur van verkoper om zowel het pand als de bedrijfsexploitatie in één transactie aan één kopende partij over te dragen.

Kijk ook eens op de eigen website van het bedrijf: www.spijshuisdedis.nl

Vraagprijs;
pand € 950.000 k.k.
exploitatie € 170.000

Voor nadere inlichtingen en/of een afspraak voor bezichtiging:
Horeca/bedrijfsmakelaar Guido Prins, tel 0655398064, g.prins@klaassenbv.nl


Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?