Kapelstraat 9
Terug naar overzicht

Kapelstraat 9, Bussum

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Beschikbaar

Omschrijving

Deel deze pagina
Casco horecaruimte centrum Bussum
Kapelstraat 9 te Bussum

Onder de rook van Amsterdam, op één van de meest gewilde trendy plakjes in het centrum van Bussum, de “Kapelstraat” bieden wij te huur aan een unieke ruimte ca. 238 m².

Te huur aangeboden casco-ruimte gelegen in de levendige Kapelstraat in het centrum van Bussum.
Een prachtige locatie met vele mogelijkheden voor een nieuwe horeca-vestiging.

De locatie is als winkelruimte in gebruik geweest, maar verhuurder ziet hier graag een nieuwe horeca-exploitant zijn deuren openen. Het pand kan casco (volledig leeg) worden opgeleverd. Verhuurder kan indien gewenst ook meedenken in een horeca-klaar opleveringsniveau en/of andere verbouwingen welke een nieuwe exploitant voor ogen heeft. Te denken valt dan o.a. toiletten, installaties, wanden, vloeren, plafonds, puien enz.

De afgelopen jaren is er door de Gemeente en de winkeliersvereniging behoorlijk geïnvesteerd in zowel de Kapelstraat zelf, maar ook in de activiteiten welke de winkeliers en horecaondernemers hier ontplooien.
Gebiedsmanager Ellen van Vossen, voert al jaren een actief beleid om de Kapelstraat tot een gewild horeca-gebiedje te maken. Dit heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen en wordt door vele ondernemers maar ook bezoekers en klanten opgemerkt.

Algemeen:
Bussum met ca. 33.000 inwoners maakt deel uit van de Gemeente Gooise Meren en telt (gezamenlijk met Muiden en Naarden) bijna 75.000 inwoners.
Bussum is gelegen in het Gooi met plaatsen als Hilversum, Naarden, Blaricum, Laren in de nabijheid. Bussum kent een gevarieerd winkel en horeca aanbod en is op dit moment zeer populair en gewild. Vooral onder jonge gezinnen die hun woning in Amsterdam hebben verkocht is Bussum een gezellige en betaalbare vestigingsplaats. Hierdoor neemt het vestigingsklimaat toe.
Er zijn in Bussum goede (betaalbare) parkeervoorzieningen aanwezig o.a. het nabijgelegen marktterrein en de parkeergarage Nieuwe Brink.

Locatie:
Gelegen in het centrum van Bussum net buiten het voetgangersdomein. De Kapelstraat is een “horecastraat” met tevens enkele gericht bezochte detaillisten. Deze gezellige straat is vaak het toneel van diverse horeca-activiteiten. In de zomermaanden (april tot oktober) worden de aanwezige parkeerplaatsen in gebruik genomen als terrassen voor de verschillende horeca-bedrijven.
Parkeren is mogelijk op het nabij gelegen marktterrein of in een van de parkeergarages. Op het marktterrein is op donderdagen de weekmarkt.

Indeling:
Het pand heeft aan de voorzijde een entree (dubbele deur) en aan de rechterzijde een extra etalage/raam.
Door de unieke U-vorm en de hoogte verschillen is het pand sfeervol in te richten door het creëren van verschillende “hoekjes”.
Op de verdiepingen zullen door de verhuurder appartementen gerealiseerd worden zodat het gehele monumentale pand weer volledig in gebruik zal zijn en volledig gerenoveerd is.

Metrage:
De huidige ruimte omvat ca. 238 m² B.V.O. (ca. 208 m² V.V.O.) met een frontbreedte van 8 m¹.
De ruimte is volledig gelegen op de begane grond.
Van het huidige object is een NEN 2580 meetrapport beschikbaar.
Er bestaat een mogelijkheid om de aan de rechterzijde gelegen ruimte als een patio in te richten zodat er een overdekte buitenruimte/terras ontstaat. E.e.a. is uiteraard afhankelijk van vergunningen van de gemeente

Vraagprijs:
De huurprijs (casco-ruimte) bedraagt € 45.000,- per jaar exclusief BTW.
Indien er een aanvullend opleveringsniveau gewenst is kan de huurprijs afwijken.

Verplichtingen:
Er zijn geen verplichtingen ten aanzien van personeel en/of brouwerijen.

Bestemming:
Het bestemmingsplan van Gemeente Bussum geeft aan dat het object de bestemming Centrum kent en bestemd is voor horeca tot cat. 2. Derhalve voor o.a. broodjeszaak, lunchroom, koffiebar/tearoom, bistro en restaurant.
Zie ruimtelijkeplannen.nl voor het volledige bestemmingsplan.

Huurovereenkomst:
Conform het model ROZ-winkelruimte 2012 aangevuld met de bijbehorende algemene bepalingen en bijzondere horecabepalingen.
Verhuurder behoudt zich het recht van gunning voor.

Huurwaarborgsom:
Er dient ten behoeve van de huurovereenkomst aan verhuurder een waarborgsom ter hoogte van 3 maanden huurverplichting vermeerderd met de BTW voldaan te worden.

Servicekosten:
Er zijn eigen aansluitingen voor gas, water en elektra welke huurder zelf op zijn naam dient te stellen

Oplevering:
In overleg.

Energielabel:
Er is een energie labels aanwezig voor de huidige situatie Kapelstraat 9: Energielabel C.

Informatie:
Voor meer informatie over deze unieke locatie kunt u contact opnemen met Marije Brinkman 06-23087677
Wij voorzien u graag van alle relevante informatie met betrekking tot dit object.

Gunning:
Verhuurder behoudt zich het recht van gunning.

Bijzonderheden:
- casco horecapand met diverse afbouw mogelijkheden;
- centrum van Bussum in levendige Kapelstraat;
- hoekpand;
- goede frontbreedte:
- diverse indelingsmogelijkheden.
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?