Lange Molenstraat 15-17
Terug naar overzicht

Lange Molenstraat 15-17, Borculo

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Verhuurd

Omschrijving

Deel deze pagina
Te koop: uniek vastgoed met goedlopende bistro
Fantastisch mooie horecaonderneming voor lunch, diner en borrel.
Met een schitterend en groot terras aan het water, midden in de Achterhoek, in het prachtige Borculo. Inclusief het historische vastgoed, bestaande uit 2 panden. Mooiste terras van Gelderland en nummer 12 van Nederland (Misset terras top 100).

Lange Molenstraat 15 en 17 te Borculo
Wie de Olliemölle binnenstapt, voelt de historie van deze bijzondere plek. Ooit waren de watermolens van Prins Willem V van Oranje. In de Olliemölle wordt Achterhoekse gastvrijheid gecombineerd met heerlijk eten in een eeuwenoude sfeervolle watermolen. In het naast gelegen B&B (Lange Molenstraat 15) is voor 4 personen gelegenheid om te blijven overnachten.

Bistro De Olliemölle is vermeld in de Michelin gids Bib Gourmand. De ouderwetse charme van het pand is uniek. Enerzijds door de draaiende watermolen, maar vooral door het idyllische terras aan de waterkant. De watermolen bevindt zich tussen de 2 restaurants (Bistro de Olliemölle en Proeflokaal 01).
Borculo is een stadje midden in de Achterhoek aan de rivier de Berkel. Borculo zelf kent 7.750 inwoners maar is ook een toeristisch gebied. Er lopen diverse fiets en wandelroutes door het charmante stadje en er zijn diverse musea en bezienswaardigheden. Het centrum van Borculo kent meerdere winkels. Borculo maakt onderdeel uit van de gemeente Berkelland met ca. 44.000 inwoners.

In deze mooie omgeving worden te koop aangeboden 2 bijzondere panden (Rijsmonumenten) met daarin gevestigd een unieke, goed lopende horecaonderneming met prachtige zonnig terras gelegen aan het water.
Bistro De Olliemölle serveert een mooi assortiment aan gerechten van lunch, diner tot de borrel. Maar ook voor een kopje koffie/thee met wat lekker erbij kunt u hier terecht. Of blijf na het diner overnachten in de B&B! Zomers, maar ook gedurende het zonnige (vroege) voor- en najaar is het heerlijk toeven op het prachtige terras aan de achterzijde. Maar ook binnen kunt u heerlijk zitten in de sfeervolle restaurant ruimtes op de begane grond of in het souterrain.
De horeca-exploitatie wordt opgeleverd in de huidige staat inclusief de inventaris. Het onroerend goed wordt eveneens te koop aangeboden. Er zijn diverse personeelsleden. Er zijn geen andere verplichtingen.

Algemeen:
2 Rijksmonumenten met de watermolen alsmede het de beide panden gevestigde Bistro met een kleinschalige bed & breakfast voor 4 personen.

Object:
Lange Molenstraat 15: In dit pand bevindt zich de koude keuken/bar en koeling van waaruit het terras bediend wordt. Er is een aparte toiletgroep aanwezig. De ruimte op de begane grond kan op diverse manieren ingevuld worden, Op de verdiepingen bevinden zich 2 B&B kamers met elk een eigen badkamer. Tevens is er een gezamenlijke woonkamer en een keuken aanwezig.
Lange Molenstraat 17: In dit pand bevindt zich (een gedeelte van) de watermolen. Het andere gedeelte van de watermolen bevindt zich in het naastgelegen restaurant Het Proflokaal.
Unieke entree, toegang naar sfeervolle restaurant ruimte op de begane grond alsmede in het souterrain. Op de begane grond is ook de keuken aanwezig.
In het souterrain zijn ook de toiletten aanwezig en is tevens de bar gesitueerd.
Tussen de 2 panden door wordt het terras aan de achterzijde bereikt. Het terras is gelegen aan het water en kent verschillende hoogtes. In totaal zijn er ca 50 zitplaatsen op het terras.

Metrage:
Lange Molenstraat 15:
- begane grond, totaal: 114,7 m² BVO (ca. 102,41 VVO), waarvan ca. 64,5 m² galerie/algemeen te gebruiken ruimte, ca. 19.3 m² bar/keuken en koelingen, ca. 6,2 m² toiletten en gang/hal.
- verdieping, ca. 61,19 m² VVO, bestaande uit een ruimte voor de B&B kamer, met een woonkamer en 2 slaapkamers, keuken, overloop en bergruimte:
- zolderruimte (beperkte stahoogte)
Lange Molenstraat 17:
- begane grond: 87,8 m² BVO, (ca. 50,51 m² VVO), waarvan ca. 45,6 m² restaurantruimte 40 zitplaatsen, ca. 13,2 m² entree en ca. 15,2 m² keuken;
- souterrain: ca. 73,40 m² BVO, (ca. 76,41 m² VVO) waarvan ca. 31,3 m² restaurantruimte 25 zitplaatsen, ca. 7,3 m² bar en ca. 11,2 m² toiletten;
- zolder/opslagruimte, ca. 94,30 m² BVO, (ca. 55 m² VVO).

Vraagprijs:
De vraagprijs voor het vastgoed inclusief de goedlopende exploitatie bedraagt totaal: € 825.000,- k.k.

Kadaster:
Het object bestaan uit 2 panden en meerdere percelen. Totale perceelsgrootte: 443 m², Rijks- en gemeentelijke monumenten.

Bestemmingsplan:
Bekijk het complete bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl
De objecten zijn gelegen binnen het bestemmingsplan Borculo Centrum 2011 en kennen de bestemming Horeca en Maatschappelijk. Tevens kennen beide percelen de dubbel bestemming Waarde archeologie 2.

Exploitatie:
De exploitatie kent een goede omzet. Ook tijdens de “lockdown” periodes is het restaurant wel geopend geweest voor afhaal van lunch en diner.
Nadere informatie over de exploitatie kunt u bij ons opvragen.

Openingstijden:
Het restaurant is momenteel geopend van:
- dinsdag tot en met zondag: geopend vanaf 12.00 uur.
Op maandag is het restaurant gesloten. Ruimere openingstijden zijn mogelijk.
Verplichtingen:
- Vrij van verplichtingen t.a.v. leveranciers. Er zijn enkele personeelsleden in dienst.

Inventaris:
Compleet ingericht restaurant waaronder een volledig terras, ingericht restaurant keuken en 2 B&B kamers.
Bijna alle aanwezige inventaris behoort tot de over te dragen inventaris. Van de inventaris zal bij verkoop een uitgebreide staat worden opgemaakt.
De privébezittingen behoren niet tot de inventaris.

Bereikbaarheid:
Het object is gelegen midden in het oude stadje. In de omgeving ie parkeren mogelijk aan de Burgemeester Bloemersstraat vanwaar het een kleine wandeling is naar de bistro In de directe omgeving zijn enkele parkeerplaatsen aanwezig. Borculo heeft een busstation.

Aanvaarding/oplevering:
De oplevering kan in overleg plaatsvinden.

Waarborg:
Koper dient een waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom te voldoen.

Overige:
Er zijn geen energielabels aanwezig omdat de gebouwen Rijksmonumenten betreffen. Hier is een energielabel niet verplicht.
Jaarlijks wordt er subsidie ontvangen voor het onderhoud van de (Rijks)monumenten.

Informatie:
Voor meer informatie over deze prachtige locatie kunt u contact opnemen met Marije Brinkman 06-23087677
Wij voorzien u graag van alle relevante informatie met betrekking tot dit object.

Gunning:
Verkoper behoudt zich het recht van gunning.

Bijzonderheden:
- Vastgoed bestaande uit 2 panden met bistro, 2 B&B-kamers, terras;
- Bijzondere bistro;
- Terras gelegen aan het water;
- Unieke watermolen, historische plek, rijksmonument;
- Gelegen aan diverse fiets- en wandelroutes;
- Prachtig gelegen met ruim terras.
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?