Krommestraat 55
Terug naar overzicht

Krommestraat 55, Amersfoort

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?
Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Deel deze pagina
Ter overname aangeboden: Restaurant De Steenfabriek

Scherpe overnamesom € 125.000,-!!

Restaurant de Steenfabriek is één van de pareltjes van Amersfoort, gevestigd in het gezelligste straatje van de stad. De Krommestraat geldt als “het restaurantstraatje” van Amersfoort. Een avond uit, begint hier!
Het restaurant is geboren uit een passie voor herkenbaar eten, beleving en goede wijn. De huidige ondernemers achter deze fantastische zaak exploiteren hier al vanaf 2009 maar hebben in januari 2017 de gehele zaak stevig onder handen genomen en ook het concept veranderd. Feitelijk treft u hier nu een geheel nieuwe zaak aan welke sleutelklaar zo te betrekken is. Kenmerkend voor de uitstraling is de industriële staal- met glazen entree waarmee u halverwege het restaurant naar binnen komt. De voorgevel bestaat uit een grote karakteristieke houten pui welke in zijn geheel opengeslagen kan worden.

Amersfoort:
Amersfoort telt circa 155.000 inwoners (bron: CBS 30 april 2017) en is daarmee de 15e stad van Nederland. Amersfoort heeft een bruisend stadshart en het studentenleven neemt in snel tempo toe door het groeiende aanbod van HBO opleidingen. De stadskern met haar winkelstraten kent een bijzonder laag leegstandspercentage ten opzichte van de rest van Nederland. Het aanbod van horeca is groot en trekt veel toerisme. Daarnaast zijn er vele grote festivals waardoor het stadshart druk bezocht wordt.
In de Krommestraat vindt u een grote diversiteit aan authentieke detailhandel en een gevarieerd aanbod aan gezellige horecazaken.

Indeling:
U komt via een lange glazen entree binnen, midden in het restaurant (ca. 98 m²) met ca. 60 zitplaatsen. Achter in de zaak bevinden zich de toiletten, een opslag en de ruim geroutineerde keuken van ca. 40 m². Het gehele oppervlak inclusief opslag en toiletten etc. is ca. 148 m².

Terras:
De voorgevel bestaat uit een grote karakteristieke houten pui welke in zijn geheel opengeslagen kan worden. In de zomer wanen de gasten zich hierdoor heerlijk op het terras / in de buitenlucht.

Openingstijden:
Maandag: gesloten
Dinsdag: 17:00 tot 23:00
Woensdag: 17:00 tot 23:00
Donderdag: 17:00 tot 23:00
Vrijdag: 17:00 tot 23:00
Zaterdag: 17:00 tot 23:00
Zondag: 17:00 tot 21:00 De bestemming laat ruimere openingstijden toe.

Verplichtingen:
Vanuit de verhuurder, een lokale drankengroothandel, is er een afnameverplichting. Uiteraard bent u vrij om uw assortiment zelf vast te stellen en mocht u echt eens iets bijzonders willen schenken, is daar altijd een mogelijkheid voor.

Bruikleen / huur:
Biertechnische installatie en buffetkoeling van Swinkels;
Vaatwasser, op huur/lease basis;
Glazenspoelmachine in huurkoop (per maart 2019 eigendom).

Inventaris:
Alle aanwezige inventaris behoort tot de over te dragen inventaris. Van de inventaris zal bij verkoop een uitgebreide staat worden opgemaakt.

Omzet:
De zaak heeft in januari 2017 een gehele make-over gehad waarbij het concept en naam zijn aangepast. Vanuit de huidige cijfers is wordt een eerste jaaromzet boven de € 300.000,-- verwacht.

Huurprijs:
De huur bedraagt € 2.786,86 per maand, excl BTW.

Woning:
n.v.t.

Overnamesom:
De vraagprijs voor het complete bedrijf (goodwill en inventaris en door huurder aangebrachte technische installaties) bedraagt € 125.000,--. Deze vraagprijs is mede gebaseerd op onlangs gedane investeringen.

Voor meer informatie:
U kunt contact opnemen voor meer informatie met horecamakelaar Alex Willemse op 06-50445472
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?