Bloemendalsestraat 3
Terug naar overzicht

Bloemendalsestraat 3, Amersfoort

Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?

Omschrijving

Deel deze pagina
Bloemendalsestraat 3 Amersfoort
Restaurant “Bloemendaeltje by Mercuur” centrum Amersfoort

Algemeen:
In een van de oudste straatjes van het middeleeuwse stadscentrum van Amersfoort mogen wij u deze restaurantruimte aanbieden. Al 25 jaar zit hier een restaurant. Recent heeft “'t Bloemendaeltje by Mercuur” de zaak een volledige metamorfose gegeven en is alleen open geweest voor groepen en partijen. Door de goedlopende catering-tak van dit bedrijf wordt alleen het restaurant ter overname aangeboden (zonder handelsnaam Mercuur). Het restaurant is in een prachtig monumentaal pand gevestigd en heeft in een zeer ruime opstelling circa 40 zitplaatsen (meer couverts zijn eenvoudig te realiseren).

Bij de Amersfoorters is de Bloemendalsestraat een geliefde straat vanwege de diversiteit van goede restaurants en populaire cafés. Achter de Bloemendalsestraat -dus op steenworp afstand- is het grote Amersfoortse theater de Flint gevestigd. Veel mensen gaan voorafgaand een voorstelling eerst nog even lekker uit eten in Bloemendalsestraat. Voor de horeca en haar gasten geldt tevens dat zij prima parkeermogelijkheden hebben in de Flint parkeergarage.
Restaurant 't Bloemendaeltje by Mercuur zit aan het begin van de straat tegenover het bekende stads-(eet)café Van Zanten.

Locatie:
Amersfoort is een stad in de provincie Utrecht en telt ca. 150.000 inwoners. De binnenstad bezit een historisch middeleeuws karakter met prachtige pleinen, grachten en oude straten. Één van die bijzondere en populaire straten is de Bloemendalsestraat.

Oppervlak: (VVO):
Het totale oppervlak bedraagt ca. 204 m² (BVO)
- restaurant ca. 62 m²;
- keuken ca. 40 m²;
- Garderobe ca. 9,9 m²;
- Toiletten ca. 5 m²;
- Bergingen/opslagruimte ca. 43 m² (buiten):
- Zolderruimte/opslagruimte ca. 21 m².
Er is een NEN-2580 meting aanwezig.

Opleveringsniveau:
Oplevering vindt plaats volledig ingericht en sleutelklaar. Verhuurd wordt in casco+ (pand met toiletten en verwarming). Het geheel heeft een nieuwe moderne inrichting gekregen en is direct startklaar.

Huurprijs:
De huurbetalingsverplichting dient per maand vooruit betaald te worden en bedraagt € 2.100,-- (geen BTW) (prijspijl 1sept 2018)

Parkeergelegenheid:
Er is voldoende (betaald) parkeergelegenheid aanwezig in de omgeving o.a. in de parkeergarages en recht voor de deur.

Servicekosten:
Huurder dient de meters betreffende gas, water en elektra op haar naam te doen stellen en het verbruik rechtstreeks te voldoen aan betreffende openbare nutsbedrijven.

Huurtermijn:
5 jaar met telkens 5 optiejaren, waarbij een opzegtermijn wordt gehanteerd van 12 maanden.

Aanvaarding:
In overleg.

Waarborg:
Bij ondertekening van de huurovereenkomst wordt een bankgarantie (of waarborgsom) verlangd ter grootte van drie maanden huurbetalingsverplichting.

Huurprijsindexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na de huuringangsdatum, wordt de laatst geldende huurprijs verhoogd op basis van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek. De huurprijs zal géén daling ondergaan.

Huurovereenkomst:
De op te stellen huurovereenkomst is conform de overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in september 2012 is vastgesteld en zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) met verhuurder specifieke aanvullingen en de bijbehorende algemene bepalingen.

Gunning:
De verhuurder behoudt zich het recht van gunning voor.

Overnamesom goodwill/inventaris:
Het restaurant wordt inclusief de huidige goodwill en inventaris te koop aangeboden. De overnamesom bedraagt € 49.500,-

Info: bedrijfsadviseur Alex Willemse 06-504 454 72
Nadere informatie of een vrijblijvende bezichtiging aanvragen?